QualcommYleinen

Qualcomm yksinkertaistaa Snapdragon-järjestelmäpiirien nimeämistä

Qualcommin kehittämät Snapdragon-järjestelmäpiirit ovat yksiä tämän hetken suosituimpia Android-älypuhelimissa. Lisäksi järjestelmäpiirien nimeäminen on ollut pitkään varsin selkeä, sillä eri numerosarjalaiset erottaa helposti toisistaan ja Snapdragon 4 -piirien tiedetään heti olevan edullisempia ja Snapdragon 8 -piirien kalliimpia. Nyt Qualcomm on vahvistanut uudistavansa nimeämisen hieman erilaiseksi.

Snapdragon Tech Summit -tapahtuma järjestetään ensi viikolla ja siellä Qualcommin on odotettu julkaiseva seuraavan sukupolven huippupiirinsä suurelle yleisölle. Jo ennen varsinaista julkaisua Qualcomm on päättänyt pohjustaa tulevaa tapahtumaa muokkaamalla Snapdragon-brändiä modernimmaksi, virtaviivaisemmaksi sekä yksinkertaisemmaksi. Uusi nimeämiskäytäntö tullaan näkemään akuksi uudessa huippuluokan järjestelmäpiirissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudistuksen myötä Qualcomm- ja Snapdragon-brändit tulevat olemaan erilliset. Snapdragon on erillinen tuotebrändi, jolla on tarvittaessa yhteyksiä myös Qualcomm-brändiin. Lisäksi Qualcomm tulee sisällyttämään Snapdragon-brändiin uusia värejä, joita ovat Midnight, Gunmetal, Nickel, Snapdragon Red ja Gold. Myöskin Snapdragon-logo tulee saamaan uutta ilmettä uusilla visuaalisilla elementeillä ja luovilla toteutuksilla.

Qualcomm vahvisti uudesta nimeämiskäytännöstä sen verran, että tulevaisuudessa siirrytään yksinumeroisiin sarja- ja sukupolvinumerointeihin. Lisäksi Qualcomm tulee poistamaan 5G-brändin järjestelmäpiirien nimeämisestä, sillä nykyään se tulee olemaan itsestäänselvyys kaikissa piireissä.

Toistaiseksi Qualcomm ei ole vahvistanut tulevan huippupiirin nimeä, mutta huhuissa on puhuttu Snapdragon 8 Gen1 -piiristä. Tämä voi todellakin olla totta, jos sitä verrataan Qualcommin antamiin vihjauksiin muutoksista.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm