HuaweiMWCWindows 10

Huaweilta Windows 10 -hybridilaite – tässä on Huawei MateBook

matebook.4Huawei julkaisi omassa lehdistötilaisuudessaan täysin uuden innovatiivisen MateBookin. Huawein mukaan laite vastaa kuluttajien tyylikkäitä ja kompakteja älylaitteita koskevaan kysyntään.

”Huawei on onnistunut kanavoimaan design- ja tuotanto-osaamisensa tähän tärkeään virstanpylväslaitteeseen. Lopputuloksena on upeasti viimeistelty laite, joka vastaa moniin nykypäivän business-tietojenkäsittelytarpeisiin unohtamatta mobiililaitteiden viihdekäyttöä”, toteaa Huawei Consumer Business Groupin johtaja Richard Yu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

20160221Uutuuslaitteessa on kuudennen sukupolven Intel Core m-sarjan suoritin, joka takaa sen, että ohut ja kevyt MateBook on suorituskykyinen.

”Tämä on erittäin tärkeä hetki Huaweille sen tehdessä uuden aluevaltauksen tähän kasvavaan markkinasegmenttiin”, sanoo Intel Corporationin Client Computing Groupin varapääjohtaja ja toimitusjohtaja Kirk Skaugen. “Myös meille on tärkeää laajentaa yhteistyötämme Huawein kanssa. Intel Core m -suorittimella varustettu Huawein uutuuslaite pystyy aidosti tarjoamaan kuluttajalle vaihtoehdon, jossa yhdistyy mobiililaitteen kätevyys PC:n tehokkuuteen.”

MateBook on Huawein ensimmäinen Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmään perustuva laite.

”Huawei ymmärtää, miten kuluttajat haluavat käyttää laitteita ja tämä on vaikuttanut merkittävästi MateBookin muotoiluun. Yhteistyömme Huawein kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten monipuolisen ekosysteemin MateBook ja Windows 10 voivat kuluttajalle tarjota”, sanoo Microsoft Corp., Worldwide OEM Marketing -yksikön varajohtaja Peter Han.

Huawei kehuu laitetta monilta osin, eikä syyttäkään. MateBook on ohut sekä kevyt ja sisältää silti reilusti suorituskykyä. MateBook rakentuu myös kokonaan metallista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ae3cc80035f3be58_orgTablettiin saa erillisenä lisätarvikkeena myös näppäimistön. Näppäimistökuori on valmistettua pehmeästä ja kestävästä Pu-nahasta. Näppäimistö toimii myös laitteen suojakotelona ja se maksaa Euroopassa 149 euroa.

MateBook perustuu suureen 12 -tuuman IPS kosketusnäyttöön, josta löytyy 2160 x 1440 pikselin resoluutio. Kaikkiaan tässä kapeakehyksisessä laitteessa on 84 % näyttö-runko-suhde. Näytön väritoistoala yltää 85 prosenttiin.

Huawei kehuu myös laitteen akkua:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Mobiilikäyttö ja sen asettamat vaatimukset akulle ja laitteen suorituskyvylle ovat ohjanneet MateBookin suunnittelua alusta lähtien. 33,7 Wh lithium-akku ja Huawein omat virransäästöinnovaatiot tukevat MateBookin tehokäyttöä. Täydellä varauksella Huawei MateBookissa riittää virtaa 9 tunnin yhtäjaksoiseen työntekoon, 9 tunnin Internet-surfailuun tai 29 tunnin musiikkitoistoon. MateBookin täyteen lataaminen kestää kaksi ja puoli tuntia, ja jo tunnin latauksella akun varaus on 60 prosenttia.”

matebook.2Huawei MateBookin sisällä hyrrää kuudennen sukupolven Intel Core m-suoritin, jonka tukena on 8 gigatavua LPDDR3-muistia ja 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Huawei on sisällyttänyt tablettiin myös sormenjälkilukijan, joka tukee 360-asteen tunnistautumisteknologiaa.

9a8971e1a0e52a37_orgUutuuslaitteeseen saa lisätarvikkeena myös MatePen -kynän. Huawei MatePen laajentaa MateBookin käyttökokemusta käsinkirjoitus- ja piirrustusominaisuuksilla. MatePen toimii myös laser-osoittimena ja sen avulla esityksen pitäjä voi myös siirtyä sivuilta toiselle napin painalluksella. MatePen maksaa Euroopassa 69 euroa.

Huawei MateBook tulee myyntiin lähikuukausina Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Värivaihtoehtoja on kaksi; kultainen ja hopeinen.

Alla on vielä MateBookin eri suoritin- ja muistiversioiden hinnat.

matebook hinta

Lähde: Huawei lehdistötiedote: Huawei lanseerasi uuden MateBookin Barcelonassa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei