HuaweiYleinen

Huawein 5G-puhelimet tekemässä paluun? Huhun mukaan pian julkaistaan Mate 40E Pro uudella Kirin-piirillä

Huawei Mate 40 Pro

Huaweilla on ollut hankaluuksia 5G-älypuhelimien valmistuksessa Yhdysvaltojen asettamien rajoitteiden takia, mutta kiinalaisjätti on pystynyt kuitenkin hankkimaan 4G-yhteyksiin rajoittuvia järjestelmäpiirejä Yhdysvalloista. Nyt tähän on tulossa todennäköisesti muutosta, sillä Huawein kerrotaan valmistautuvan uuden 5G-älypuhelimen julkaisuun.

Kiinalaislähteiden mukaan Huawei valmistautuu julkaisemaan useita uutuustuotteita maaliskuussa, joita ovat muun muassa Huawei Mate 40E Pro, Huawei P50 E sekä Huawei MatePad 10,4. Vuotojen mukaan Huawei P50 E -puhelin olisi edelleen 4G-yhteyksiin rajoittuva malli ja MatePad 10,4 -tabletissa aikaisemmin nähty Kirin 820 -järjestelmäpiiri korvataan Snapdragon 778G -järjestelmäpiirillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoinen uutuus on kuitenkin Huawei Mate 40E Pro, jonka on kerrottu olevan pitkästä aikaan 5G-puhelin Huaweilta. Raporttien mukaan puhelimessa olisi Kirin 9000L -järjestelmäpiiri, joka olisi valmistettu Samsungin 5 nanometrin EUV-prosessilla. Tietojen mukaan kyseessä olisi pitkälti samanlainen järjestelmäpiiri kuin Kirin 9000- ja Kirin 9000E -versiot, mutta joitakin muutoksia on tehty.

Huhujen mukaan Kirin 9000L käyttää 2,86 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A77-ydintä, kun aikaisemmissa versioissa kellotaajuus ylsi jopa 3,13 GHz:n tasolle. Lisäksi grafiikkaprosessorina kerrotaan toimivan 18-ytiminen Mali-G78, kun Kirin 9000 ja Kirin 9000E tarjosivat 24- ja 22-ytimisen prosessorin. Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, miten Huawei on pystynyt Kirin 9000L -järjestelmäpiiriin toteuttamaan 5G-yhteydet.

Huawein odotetaan järjestävän uutuuslaitteiden julkaisutilaisuuden maaliskuun lopulla kotimarkkinoillaan Kiinassa. Tiedot kannattaa ottaa kuitenkin tässä vaiheessa pienellä varauksella vastaan.

Lähde: Mydrivers (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Olisi huippu puhelin jos ne Googlen palvelut toimisi, etenkin kameran osalta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei