HuaweiYleinen

Huawein huippuluokan MateView- ja MateView GT -näytöt julki globaalisti – tulevat Suomessa saataville syyskuussa

Huawei MateView

Uusien FreeBuds 4 -kuulokkeiden ohella Huawei on esitellyt globaaleille markkinoille myös MateView- ja MateView GT -näytöt, jotka näkivät päivänvalon ensimmäisen kerran Kiinassa toukokuussa. Jo aikaisemminkin Huaweilla on ollut edullinen Display 23,8”-näyttö myynnissä globaalisti, mutta nyt uudet MateView-sarjan näytöt ovat huippuluokkaisia.

Uusi Huawei MateView -näyttö on elegantti ja tyylikäs, joka on kooltaan 28,2 tuumaa. Näytössä on 3:2-kuvasuhde ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytön on kerrottu tukevan HDR400-tekniikkaa, 60 hertsin virkistystaajuutta sekä 500 nitin maksimikirkkautta. MateViewin tarkkuus on 3840 x 2560 pikseliä, joten kyseessä on 4K-paneeli. Näytön kerrotaan tukevan myös WLAN- ja Bluetooth-yhteyksiä, jotka mahdollistavat esimerkiksi läppärin yhdistämisen näyttöön langattomasti. Mukana on myös Bluetooth 5.1 -yhteys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pelkästä näytöstä ei MateView-laitteessa ole kysymys, sillä siihen on sisäänrakennettuna myös kaksi 5W tehoista kaiutinta. Lisäksi näytössä on kaksi mikrofonia äänentallennusta varten. Huawei on varustellut MateView-näytön lisäksi USB-C-liittimellä, kahdella USB-A 3.0 -liitännällä, HDMI 2.0 -liitännällä sekä MiniDP-liitännällä. Lisäksi näytössä on 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä mikrofoniliitin. Latausta varten MateView tarjoaa myös toisen USB-C-liittimen.

Huawei MateView GT

Toinen uutuusnäytöistä kantaa nimeä Huawei MateView GT ja kyseessä on kaartuva pelinäyttö. Huawei on toteuttanut MateView GT:n suuren 34 tuuman LCD-paneelin ympärille, joka on kaartuva. Näytössä on 21:9-kuvasuhde, 165 hertsin virkistystaajuus, HDR-tuki, 350 nitin kirkkaus sekä 3440 x 1440 pikselin tarkkuus.

MateView GT tarjoaa sisäänrakennetun kaksoiskaiutinjärjestelmän, kaksi mikrofonia sekä säädettävän jalustan. Näyttöön on laitettuna myös USB-C-liitin latausta varten, toinen USB-C-liitin, kaksi HDMI 2.0 -liitintä, DisplayPort-liitin, sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

34-tuumaisen Huawei MateView GT -näytön suositushinta on integroidun soundbar-kaiuttimen kanssa 599 euroa ja ilman soundbaria 549 euroa. Molempien vaihtoehtojen värinä on musta. 28-tuumaisen Huawei MateView -näytön suositushinta on 699 euroa, värivaihtoehtona hopea. MateView GT- ja MateView -näyttöjen myynti alkaa Suomessa syyskuussa 2021.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei