HuaweiYleinen

Huawei Watch 3 -sarjan älykellot julki – mukana eSIM-tuki sekä uusi HarmonyOS-käyttöjärjestelmä

Huawei on esitellyt tänään myös uusia älykellojaan, joita ovat Watch 3 ja Watch 3 Pro. Kyseessä ovat Huawein ensimmäiset älykellot, joissa on HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmä. Huawein kelloissa on kerrottu olevan ammattitason terveys- ja liikuntatoiminnot sekä pitkä akunkesto, joiden ohella Watch 3 -älykellot tukevat monia uusia ominaisuuksia, kuten käsienpesun ja kaatumisen tunnistusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Uudet Huawei Watch 3 -kellot ovat riippumattomia, älykkäitä ja yhtä tehokkaita kuin älypuhelimet. Ne on suunniteltu tekemään käyttäjän arjesta entistä mukavamman. Terveys- ja hyvinvointitoiminnot ovat aina olleet puettavien laitteidemme ydinvahvuuksia, ja nyt niiden joukkoon liittyvät ruumiinlämmön tunnistus sekä käsienpesun ja kaatumisen tunnistus. Tämän myötä käyttäjällä on hyödynnettävänään aiempaa kattavampi valikoima hyvinvointitoimintoja”, sanoo Kevin Ho, Chief Operating Officer, Huawei Consumer Business Group.

Huawei Watch 3 -älykellot yhdistävät perinteisten rannekellojen ja älykellojen estetiikan parhaat puolet. Laitteissa on kaartuva 3D-lasinäyttö ja 316L-tyypin ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori. Uudenlainen pyöritettävä 3D-sivupainike tunnistaa eri painallusvoimakkuudet ja vastaa käyttöön värinällä, joten kello on sekä mukava pitää että helppo käyttää. Tarkan sormenliikkeiden tunnistuksen ansiosta käyttäjä voi tarkentaa sujuvasti valokuviin sekä navigoida kellon valikossa näppärästi.

Huawei Watch 3 -sarjassa on myös tarjolla useita eri vaihtoehtoja kellotauluille ja rannekkeille, minkä ansiosta kello on helppo personoida omaan makuun sopivaksi. Kellotaulujen joukossa on mielenkiintoisia teemoja, kuten teknologia, pelaaminen, DIY ja lyhytvideot. Rannekkeiden joukossa valittavissa on fluoroelastomeerista, nailonista, nahasta, ruostumattomasta teräksestä sekä titaanista valmistettuja vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Molemmat uudet kellot rakentuvat 1,43 tuuman OLED-kosketusnäytön ympärille, jossa on 466 x 466 pikselin tarkkuus ja 60 hertsin virkistystaajuus. Parhaimmillaan näytöt kykenevät jopa 1000 nitin maksimikirkkauteen. Uusien Watch 3 -sarjan älykellojen tehoista on vastaamassa uusi HiSilicon Hi6262 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 gigatavua RAM-muistia sekä 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Älykelloissa on myös 4G-modeemi, joka takaa tuen mobiiliverkkoyhteyksille. 4G-yhteyksien ansiosta kelloja voidaan käyttää itsenäisesti ilman puhelinta. Huawei on varustellut kellot myös Bluetooth 5.2 -yhteydellä, WLAN-tuella sekä GPS:llä.

Huawei Watch 3 -perusmalliin on saatu 450 milliampeeritunnin akku, joka takaa 4G-yhteyksiä hyödyntäessä 3 päivän akunkeston ja ilman mobiiliyhteyksiä 14 päivää. Huawei Watch 3 Prossa on suurempi 790 milliampeeritunnin akku, joka takaa 4G:n kanssa 5 päivän akunkeston ja ilman mobiiliyhteyksiä 21 päivän akunkeston.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmä löytyy kaikista Watch 3 -sarjan älykelloista ensimmäistä kertaa. HarmonyOS:ssä on mukana aivan uudenlainen käyttöliittymä, jonka sovellusvalikkorakenne luo yhdessä pyöritettävän 3D-sivupainikkeen kanssa sujuvan ja intuitiivisen käyttökokemuksen. HarmonyOS-käyttöjärjestelmään on saatu mukaan nyt puhelutoiminnot sekä monia Huawein puhelimistakin tuttuja sovelluksia, kuten Huawei Music ja MeeTime. Huawei Watch 3 -sarjan kelloissa on myös esiasennettuna AppGallery, josta käyttäjä voi ladata kolmannen osapuolen sovelluksia.

Huawei Watch 3 -kellot ovat ammattilaistason kumppaneita liikuntasuorituksiin ja terveyden hallintaan, ja ne tukevat jopa 100 erilaista harjoitustilaa. Uuden tarkan lämpöanturin ansiosta kello tukee ensimmäistä kertaa ruumiinlämmön tunnistusta. Lisäksi mukana ovat muun muassa verensokerinhallinta, kaatumisen tunnistus, hätätilanteiden SOS-toiminnot, sykkeenmittaus, Sp02-mittaus sekä unen seuranta. Laitteen avulla on siis mahdollista seurata terveydentilaansa kattavasti reaaliajassa.

Huawein mukaan uudet Watch 3 -sarjan älykellot tulevat saataville Suomessa elokuussa 2021. Hintaa Huawei Watch 3 -älykellolla on 399 euroa ja Huawei Watch 3 Prolla vastaavasti 449 euroa.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei