AndroidHonorHuaweiYleinen

Huawein kaksi julkaisematonta puhelinta saivat sertifikaatin – ”Honor 9 lite ja Huawei P smart”

Huawei valmistelee ahkerasti jo ensi vuoden uutuuksiaan, sillä uusia puhelimia tuskin tullaan enää tänä vuonna montaa näkemään. Tällä kertaa Huawei on sertifioinut kaksi uutta älypuhelinta, joiden mallikoodit ovat FIG-LX1 ja LLD-L31, joista vain toisesta tiedetään enemmän.

Huawei P smart ja Honor 9 lite

Sertifiointitiedoista käy ilmi, että FIG-LX1:n mallinimeksi on merkitty Huawei P smart, joka kuulostaa hieman erikoiselta. Kyseessä on kuitenkin todennäköisesti Huawei P -mallistoon sijoittuva alemman hintaluokan älypuhelin. Huawei FIG-mallikoodia kantava puhelin on käväissyt aikaisemmin myös Tenaan tietokannassa, josta sen kuvat sekä tekniset tiedot ovat paljastuneet. Puhelimessa on muun muassa 18:9-kuvasuhteen 5,65 tuuman Full HD+ -näyttö (2160 x 1080) sekä 13 + 2 megapikselin pääkamera. Etukameran kooksi ilmoitetaan 8 megapikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FIG-mallikoodiin perustuvassa puhelimessa on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua tallennustilaa. Näiden lisäksi puhelin perustuu Android 8.0 -käyttöjärjestelmään sekä akun koko on 2900 milliampeerituntia. Tenaan mukaan laitteen mitat ovat 150,1 x 72,05 x 7,45 millimetriä ja painoa on 143 grammaa. Väreiksi luetellaan kultainen, sininen ja musta. Huawei P smart tai paremmin FIG-LX1 on saanut hiljattain myös FCC:n hyväksynnän.

Mallikoodia LLD-L31 kantavasta puhelimesta tiedetään tällä hetkellä ainoastaan nimi. Kyseessä on sertifiointitietojen mukaan Honor 9 lite. LLD-L31 on siis kesällä Suomessa myyntiin tulleen Honor 9 -puhelimen ”pikkuveli”, joka korvaa todennäköisesti viimeistään ensi vuonna Honor 8 lite -puhelimen.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android