AndroidHuaweiLenovo

Huawein, Lenovon ja Foxconnin on raportoitu olevan kiinnostuneita ostamaan Fujitsun puhelinliiketoiminnan

Japanilainen Fujitsu on todennäköisesti luopumassa yhtiön omasta puhelinliiketoiminnasta pian. Fujitsun raportoidaan avaavan ensimmäisen tarjouskilpailun syyskuussa.

Puhelinliiketoiminnan ostamiseen kiinnostuneita kerrotaan olevan useampia maailmanlaajuisia yrityksiä sekä paikallisia toimijoita. Merkittävistä toimijoista muun muassa Lenovo, Huawei sekä Foxconn ovat varmimpia ostoehdokkaita, mutta mahdollisiin ostajiin luetellaan myös Polaris Capital Group ja CVC Capital Partners.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fujitsun puhelinliiketoimintaa myydään todennäköisesti satojen miljoonien dollareiden hintaan. Yhtiön tarkoituksena on lopettaa matkapuhelimien kehitys ja valmistus, mutta haluaa kuitenkin säilyttää vähemmistöosuuden liiketoiminnasta, jotta matkapuhelinmerkki pysyisi elossa. Puhelinliiketoiminnan myymisen jälkeen Fujitsun tarkoituksena olisi keskittää resurssit vain ydinliiketoimintaansa.

Fujitsu on kotimarkkinoillaan Japanissa viidenneksi suurin valmistaja. Fujitsun älypuhelimien myynnin odotetaan yltävän vuoden 2018 maaliskuun lopussa 3,1 miljoonaan kappaleeseen, joka on alle puolet vuoden 2011 myynnistä, jolloin puhelimia meni kaupaksi 8 miljoonaa kappaletta. Fujitsu ei ole viime vuosina pystynyt kilpailemaan suuria maailmanlaajuisia yhtiöitä vastaan kotimarkkinoillaan. Esimerkiksi Applen markkinaosuus Japanissa on yli 40 prosenttia.

Lähde: Nikkei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android