AndroidHuaweiMWCYleinen

Huawein uudet huippupuhelimet julki: Tässä ovat Huawei P10 ja Huawei P10 Plus

Huawei on tänään julkaissut omassa lehdistötilaisuudessaan Barcelonan MWC -messuilla uudet huippupuhelimensa, Huawei P10:n ja Huawei P10 Plussan. Uusissa puhelimissa Huawei on erityisesti pyrkinyt yksinkertaiseen muotoiluun, hyvään näyttöön sekä laadukkaisiin kameroihin, jotka ovat Leican kanssa yhteistyössä kehitetty.

Huawei P10 ja Huawei P10 Plus ovat ulkonäöltään identtiset, mutta laitteet erottaa erityisesti fyysisestä koosta. Huawei P10:ssä on 5,1 tuuman näyttö, kun taasen Huawei P10 Plussassa on 5,5 tuuman näyttö. Molempien puhelimien näyttöä on suojaamassa 2.5D:n kaareva uusi Gorilla Glass 5 -lasi. Puhelimet koostuvat kokonaisuudessaan timanttileikatusta ja hiekkapuhalletusta metallista, lukuunottamatta takaosan kameroita korostavaa lasista kaistaletta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimista pienemmästä, eli Huawei P10:ssä on 5,1 tuuman Full HD tasoinen kosketusnäyttö, joka perustuu IPS-teknologiaan. Puhelimen sisällä hyrrää jo Mate 9 -puhelimesta tuttu kahdeksanytiminen Kirin 960 -järjestelmäpiiri, jonka tukena 4 gigatavua RAM-muistia. Huawei P10:ssä kerrotaan olevan 3200 milliampeeritunnin akku, joka tukee Super Charge -teknologiaa.

Huawei P10 Plus poikkeaa perusversiosta suuremmalla näytöllään sekä laajemmilla muistivaihtoehdoilla. Puhelimessa on 5,5 tuuman tarkempi QHD-näyttö sekä 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa laite tarjoaa 64 tai 128 gigatavua versiosta riippuen. Lisäksi Huawei P10 Plus tarjoaa Huawei P10:stä poiketen myös 4,5G LTE-antennit. Puhelimessa on myös suurempi 3750 milliampeeritunnin akku, joka tukee myös Super Charge -teknologiaa.

Huawei P10 -puhelimissa on sormenjälkilukija laitteen etuosassa lasin alle piilotettuna. Laitteissa on myös uusi EMUI 5.1 -käyttöliittymä, joka perustuu Googlen Android 7.1 -käyttöjärjestelmäversioon.

Molemmissa puhelimissa on Leican kanssa yhteistyössä kehitetty kaksoiskamera, joka koostuu 12 megapikselin värillisestä kamerasta sekä 20 megapikselin mustavalkokamerasta. Etukamera on suuruudeltaan 8 megapikseliä.

Huawei P10 ja Huawei P10 Plus tulevat saataville maaliskuussa useissa maissa, mukaan lukien Suomi. Uutuuspuhelimet ovat saatavilla seitsemässä värissä, jotka ovat sininen, vihreä, ruusukulta, grafiitinmusta, hopea, kultainen ja valkoinen. Suomessa Huawei P10 maksaa 650 euroa (4 Gt RAM ja 64 Gt ROM). Huawei P10 Plus maksaa 700 euroa (4 Gt RAM ja 64 Gt ROM) ja suuremmalla muistikapasiteetilla varusteltu 800 euroa (6 Gt RAM ja 128 Gt ROM).

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android