HuaweiYleinen

Huawein uusi 2-in-1-tietokone MateBook E 2022 julkaistiin Euroopassa – hinnat alkavat 649 eurosta

Huawei MateBook E 2022

Huawei on esitellyt MWC-messujen aikana Euroopan markkinoille uuden MateBook E -laitteen, joka on yhtiön uusi 2-in-1-laite. Se yhdistää tabletin ja kannettavan tietokoneen helposti mukana kannettavaksi laitteeksi. Sama laite julkaistiin myös Kiinassa viime marraskuussa, mutta nyt se tulee saataville globaalisti.

Huawein mukaan uutuuslaite tulee Euroopassa myyntiin useassa versiossa. MateBook E maksaa edullisimmillaan 649 euroa, mutta kalleimmillaan jopa 1399 euroa. Alapuolella on listattuna versiot ja niiden tarkat hinnat. Suomessa Huawei ei ole vahvistanut tuovansa laitetta myyntiin ainakaan vielä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • 649 euroa – Intel Core i3, 8 + 128 gigatavua
  • 999 euroa – Intel Core i5, 8 + 256 gigatavua
  • 1199 euroa – Intel Core i5, 16 + 512 gigatavua
  • 1399 euroa – Intel Core i7, 16 + 512 gigatavua

MateBook E tarjoaa kookkaan 12,6 tuuman OLED-näyttöpaneelin, jossa on vain hyvin kapeat kehykset. Huawein mukaan näyttö peittää laitteen etuosasta jopa 90 prosenttia. Näytössä on 16:10-kuvasuhde, 2560 x 1600 pikselin tarkkuus, 600 nitin maksimikirkkaus sekä tuki M-Pencil-kosketusnäyttökynälle.

Vaikka kyseessä on täysiverinen tietokone, niin Huawei on panostanut käytettävyyteen. MateBook E on ainoastaan 709 grammaa painava ja vain 7,9 millimetriä paksu. Tietokone julkaistiin kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta ja sininen.

Tehoista on vastaamassa Intelin 11. sukupolven Core i7 -prosessori, mutta laitteesta on olemassa myös Core i5 -versio. Huawei on pakannut mukaan myös 8 tai 16 gigatavua LPDDR4x-RAM-muistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä SSD-tallennustilaa. Lämmönpoistosta on huolehtimassa monikerroksinen rakenne, johon on yhdistetty ohut ilmajäähdytys ja grafeenikalvo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on kertonut laitteen tarjoavan Thunderbolt 4 -liitännän. Lisäksi MateBook E on varusteltuna kylkeen sijoitetulla sormenjälkilukijalla. Erikseen on ostettavissa myös M-Pencil-kosketusnäyttökynä, jossa on 10 tunnin akunkesto ja tuki magneettiselle lataukselle MateBook E:n yläreunan kautta. Laitteelle on tarjolla myös erillinen näppäimistösuojakuori, jossa on muun muassa USB-C-liitin sekä kosketuslevystä löytyy Huawei Share -tuki.

MateBook E tarjoaa takaosassaan 13 megapikselin tasoisen kameran, jonka rinnalla on salamavalo. Lisäksi etuosassa on 8 megapikselin kamera videopuheluita varten. Ääni tallentuu myös kristallinkirkkaasti tietokoneen neljän mikrofonin avustuksella. Äänentoisto on neljän kaiuttimen varassa ja niissä käytetään Huawei Sound -teknologiaa.

42 Wh:n kokoista akkua voidaan ladata jopa 65 watin tehoisella latauksella ja Huawein mukaan MateBook E latautuu 30 minuutissa tyhjästä 54 prosentin tasoon. Huawei lupaa akun kestävän 5-8 tuntia riippuen käyttöympäristöstä. Käyttöjärjestelmänä on Microsoftin tuorein Windows 11, johon Huawei on tehnyt muutamia optimointeja. Kokemus on aikaisempaa parempi yhtiön omien laitteiden kanssa ja mukana on myös eleitä, jotka helpottavat käyttöä kosketusnäytöllä.

Lähde: Huawei MateBook E 2022 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei