GoogleMicrosoftWindows 10Yleinen

Huhu: Google valmistautuu julkaisemaan sovelluksensa Windows 10-käyttöjärjestelmälle

youtube-windows-phone-app

Microsoft on tämän vuoden aikana panostanut Android ja iOS -käyttöjärjestelmiin tuomalla omia sovelluksiaan saataville niille. Microsoft ei ole kuitenkaan saanut Googlea tuomaan omia palveluitaan Windows-alustoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt kuitenkin uusiempien huhujen mukaan Google olisi tuomassa esimerkiksi YouTube -sovelluksensa saataville Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Huhun mukaan Google voisi hyvinkin pian julkaista YouTube -sovelluksen ohella Google Voice, Google Play Music sekä Hangouts -sovellukset Windows 10 -käyttäjien ulottuville.

Google voisi näin ollen ”kostaa” Microsoftille, sillä esimerkiksi Office-sovellukset ovat saaneet Android-käyttöjärjestelmällä miljoonia latauksia. Jos huhu on totta, niin voimme odottaa, että Google on vihdoin arvioinut Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän kilpailijakseen.

Mitä mieltä olet, tarvitseeko Windows 10 -käyttöjärjestelmä Googlen sovelluksia?

Lähde

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

 1. ”Google on vihdoin arvioinut Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän kilpailijakseen”
  Korjaus tuohon: Google on _aina_ arvioinut Microsoftin kilpailijakseen. YouTube-sovellus on surkuhupaisin esimerkki asiasta; Microsoftilta on vaadittu yhteensopivuuksia joita ei keltään muilta epävirallisten YouTube-sovellusten tekijöiltä edellytetä. Miksi? Koska Google tietää mitä jälkeä Microsoft saa aikaan päästessään kilpailemaan muualta kuin altavastaajan asemasta. GMail, Google Now, YouTube, Google Maps,… Kaikki kuuluvat ”suosituimmat sovellukset” listaan. Ja yhtään niistä ei saa Windows Phonelle. Miksi? Googlen strategia on pitää Microsoft niin huonossa asemassa kuin mahdollista jotta heidän ei tarvitsisi alkaa kilpailemaan Microsoftin kanssa mobiilikäyttöjärjestelmissä.

  (en usko huhuun)

  1. Tuolla logiikalla sovelluksia ei kannattaisi tuoda Applen tuotteillekaan, joten en aivan usko tähän teoriaan. On totta, että Windowsin osuus älypuhelimissa on pieni ja siksi ei ole välttämättä kannattavaa Googlen osalta panostaa Windowsin mobiilisovelluksiin.

   Mutta todellista syytähän asiaan ei tiedä, kuin Google itse.

   1. Apple taas on täysin päinvastaisessa asemassa: iOS on aina ollut rahasampo mainostajille ja sovelluskehittäjille, ainakin jos Androidiin verrataan. Applen käyttäjät sekä ostavat useammin, että enemmän. Viimeisimpien lukujen valossa tilanne on tämä:
    Applen markkinaosuus ~15%
    Android ~82%
    Toisin sanoen Androidilla on jo 5:1 etumatka iOS:aan.
    Ja käyttäjämäärän epäsuhdasta huolimatta sovelluksia ladataan molemmista sovelluskaupoista lähes saman verran, Googlen sovelluskaupan liikevaihto on melkein puolet Applesta ja Google itse tienaa enemmän rahaa iOS:lla näytetyistä mainoksista kuin mitä Androidilla näytetyistä.
    Google ei boikotoi Applea, se olisi itsemurha.

  2. Ja viimeisimpien uutisten valossa: ei tule ajoissa Windows Mobileen Googlen sovelluksia.

   1. Tuleeko edes koskaan. Se on jännä nähdä. Tämähän oli vasta huhu. 🙂

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google