HMDNokiaYleinen

Huhu: HMD Globalilta tulossa pian Nokia-puhelin Snapdragon 8 -sarjan huippupiirillä

Nokia 9 PureView

HMD Globalin Nokia-puhelimien tuotevalikoimasta on puuttunut jo vuosia todellinen lippulaivapuhelin, mutta nähtävästi tänä vuonna tähän on tulossa vielä muutosta. Uusista Nokia-puhelimista on huhuttu jo jonkin aikaa, sillä vuodoissa ovat olleet muun muassa Nokia G50, Nokia G300 sekä Nokia X100. Nyt Nokia-tiedoistaan Twitterissä tunnettu Nokia anew -käyttäjä on antanut toivoa lippulaivatason Nokia-puhelimesta.

Nokia anew -käyttäjän mukaan uusi Nokia-älypuhelin on tulossa, jossa on Qualcommin lippulaivatason Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiiri. Toistaiseksi tarkkaa järjestelmäpiirin versiota ei ole kerrottu, mutta tällä hetkellä Qualcommin tuotevalikoimassa tuoreimmat järjestelmäpiirit ovat Snapdragon 888 ja Snapdragon 888 Plus. Lisäksi Qualcomm on uudistanut viime vuoden järjestelmäpiirin uudella nimellä, joka on Snapdragon 870.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 870 -järjestelmäpiirin avulla HMD Global pystyisi luomaan hieman edullisemman tason huippupuhelimen, mutta todellinen lippulaivatason älypuhelin vaatisi jo tehokkaamman Snapdragon 888 -sarjan järjestelmäpiirin. HMD Globalilta on nähty vain muutama Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiiriin perustuva älypuhelin, joista tuorein on Nokia 9 PureView.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraava Nokia-huippupuhelin saattaa olla Nokia X100, jos on uskomista aikaisemmin vuotaneisiin tietoihin. Nokia X100 -puhelimen koodinimen on tiedetty olevan ”Deadmau5”, mutta toistaiseksi puhelimesta ei tiedetä vielä mitään muuta. Todennäköisesti lähiviikkoina huhut tulevat kertomaan hieman enemmän tulevista uutuuslaitteista. HMD Globalin on odotettu julkaisevan uutuuslaitteita syksyn aikana.

Lähde: Twitter (Nokia anew)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. 20v vedin nokialaisilla ja aina huippu luuri, kunnes ostin nokia 8 ja latausportti hajos 6kk eikä menmy takuuseen👍 siitä lähtien ollu oneplussan asiakas, eikä enää paluuta.

  2. Minulla Nokia 7 plus. Toiminut erinomaisesti. Nyt on akku hyytynyt ja lasiikin rikki. Odotan seuraavaa, ehkä jokin sd 88x -malli.

  3. Kun Nokia 9 aikanaan julkaistiin, ostin sen. Kamera taisi olla hieman liikaakin mainostettu. Sittemmin olen monen muun lailla odottanut edes jonkinlaista päivistä 9:Iin, Nokia 10 tms. Nyt alkaa huumori väsyä. Koko ajan on annettu ymmärtää että JOTAIN olisi tulossa… Mutta RI. Surullista. Kuten joku jo vihjasi Pne Plus vastannee hyvin päivän tarpeisiin…

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD