SonyYleinen

Huhu: Sony suunnittelee 100 megapikselin kamerasensoria keskihintaisiin älypuhelimiin

Sony IMX800

Japanilaisen valmistajan Sonyn on kerrottu kehittelevän 100 megapikselin kamerasensoria ylempään keskihintaluokkaan. Yli 100 megapikselin kamerasensoreita on nähty jo monissa älypuhelimissa ja erityisesti Samsungin ISOCELL-sensorit ovat olleet suosittuja kiinalaisvalmistajien keskuudessa.

Kiinalaisen vuotajan Digital Chat Stationin mukaan kehitteillä oleva sensori olisi osana IMX8-sarjaa, vaikka Sonyn on kerrottu kehittelevän kehittyneempää IMX9-sensoria. Sony on tunnettu erityisesti laadukkaista kamerasensoreista, joihin ovat luottaneet monet markkinoiden kärkivalmistajat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiedossa ei ole tarkempia tietoja tulevasta 100 megapikselin sensorista. Tähän asti Sony IMX8-sarjan kamerasensori on nähty esimerkiksi Honor 70 -sarjassa. Esimerkiksi Honor 70 Pro -mallissa on 54 megapikselin Sony IMX800 -sensori, joka on kooltaan 1/1.49-tuumaa. 100 megapikselin sensori voisi siis olla jotain tuon suuntaista tarjoten keskihintaisiin älypuhelimiin suunnattuihin kameroihin kuitenkin aiempaa paremman kuvanlaadun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

100 megapikselin sensorilla Sony yrittää kaapata asiakkaita Samsungilta, joka on julkaissut jo parikin eri versiota muun muassa tarkasta 200 megapikselin sensorista. Esimerkiksi Motorola on vihjaillut tulevasta älypuhelimesta, joka käyttäisi Samsungin 200 megapikselin ISOCELL HP1 -kamerasensoria.

Lähde: Gizmochina

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony