SonyYleinen

Huhu: Sony Xperia 1 V saamassa uudenlaisen ja massasta poikkeavan etukameran – mahdollistaa ohuemmat näytön kehykset

Tältä voisi näyttää Sonyn tuleva etukameratoteutus.

Älypuhelinvalmistajat pyrkivät jatkuvasti pienentämään näyttöjen kehyksiä paremman kokemuksen tarjoamiseksi, mutta Sony on ollut viime vuosina hyvin vannoutunut omaan tyyliinsä. Sonyn puhelimissa näyttöjen ylä- ja alakehykset ovat olleet erittäin paksut, mutta nähtävästi tulevassa puhelimessa se on muuttumassa.

Sonyn tapauksessa hieman paksummat kehykset ovat olleet ymmärrettävät, sillä yhtiö on luottanut eteenpäin suunnattuihin kaiuttimiin, eikä etukameraa ole tuotu näyttöalueelle. Kaiuttimet, sensorit sekä kamera tarvitsevat siis hieman enemmän tilaa näytön ulkopuolella. Sonyn odotetaan julkaisevan uuden Xperia-huippupuhelimen todennäköisesti ensi keväänä, josta on nyt kuultu ensimmäisiä huhuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Sony tulisi hyödyntämään mahdollisesti Xperia 1 V -mallinimeä kantavassa puhelimessa niin sanottua ”ultra-micro-hole” tai ”micro-matrix multi camera” -ratkaisua. Kyseessä olisi normaalia etukameraa selvästi pienempi toteutus, joka ei vie niin paljon tilaa puhelimen etuosasta.

Kiinalaisraportin mukaan uuden kameratekniikan massatuotanto on jo aloitettu, joten se voitaisiin nähdä Xperia 1 V -puhelimessa. Toteutukseltaan kyseessä olisi jopa neljästä pienestä kameralinssistä koostuva toteutus, mutta toistaiseksi ei ole kovin tarkkaa tietoa täydellisestä teknisestä toteutuksesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 1 V -puhelimen ohella samainen tekniikka saatetaan nähdä myös Googlen tulevassa taittuvanäyttöisessä puhelimessa. On kuitenkin hyvä huomata kyseessä olevan tällä hetkellä vain huhu, eikä mitään konkreettisia todisteita Sonyn suunnitelmista ole. Todennäköisesti tiedot Xperia 1 V -puhelimesta tulevat tarkentumaan ennen ensi keväänä odotettavaa julkaisua.

Lähde: Weibo (kiinaksi), Sumahodigest.com (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Sony tuomassa jälleen uutta pöytään, arvostan tällaista kyllä. En pidä ollenkaan pahana että heillä on ollut pienet palkit puhelimen ylä- ja alaosassa, sillä se on mahdollistanut kattauksen tähdellisiä sensoreita. Applehan on pitkälti samoin toiminut, näin muistutuksena.

    Ei tulisi koskaan vähätellä noiden sensorien ongelmatonta toimivuutta, mikä ei ole sanottua kaikkien puhelimien kohdalla, mutta ymmärrän kyllä että puhelimien arvostelijana voi olla vaikeaa kaikkea käydä tarkkaan läpi. Yhtenä esimerkkinä värinämoottorin tuntumasta/voimakkuudesta ani harva kriitikko puhuu mitään myöskään, vaikka se on aika olennainen tekijä käytännön kannalta, kun arjessa puhelin surajaa taskussa, pelatessa, sekä antaa palautetta kirjoittaessa sillä. Ohjenuorani onkin että mieluummin valikoidusti huoliteltuja arvosteluja kuin liuta suurpiirteisiä – tällä tavoin lukija palaa artikkeliin useamman kerran tarkastamaan asioita.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony