Yleinen

OmniVision julkisti uuden 200 megapikselin kamerasensorin – suunnattu huippuluokan älypuhelimiin

OmniVision OVB0A

Kamerasensoreistaan tutuksi tullut OmniVision on julkistanut uuden 200 megapikselin tasoisen kamerasensorinsa. Uutuussensorin mallinumero on OVB0A ja sen luvataan tarjoavan maailman pienemmät pikselit 200 megapikselin sensoreiden joukossa. Sensori on myös suunnattu huippuluokan älypuhelimille.

Kyseessä ei ole ensimmäinen OmniVisionin 200 megapikselin kamerasensori, sillä vuoden alussa CES-messuilla yritys esitteli myös OVB0B-mallinumeroa kantavaa 200 megapikselin kamerasensoria. Uutuussensorin kanssa OmniVision kertoo olevan maailman ensimmäinen yritys, joka tekee 0,65 mikronin pikseliteknologiassa läpimurron.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi OVB0A on yksi maailman pienimmistä 200 megapikselin kamerasensoreista. Siinä on 1/1.4” kennokoko sekä 0,56 mikronin pikselikoko ja se on suunnattu käytettäväksi huippuluokan älypuhelimien pääkamerana. Sensorissa on myös 100 prosentin nelivaiheinen QPD-tunnistus, joka parantaa automaattitarkennuksen toimintaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sensori tukee 16 pikselin yhdistämistä yhdeksi, joka takaa valmistajan mukaan luokkansa parhaan suorituskyvyn myös heikossa valaistuksessa. Tällöin aikaiseksi saadaan 12,5 megapikselin tasoisia kuvia ja videokuvaus onnistuu 4K-tarkkuudella ja 120 fps -tasolla. Sensori kykenee myös 8K-videokuvaukseen ja 2x rajauszoomauksekseen HDR:n ollessa käytössä.

OminiVisionin mukaan uuden OVB0A-sensorin näytteet ovat saatavilla vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä laitevalmistajien käyttöön.

Lähde: OmniVision

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen