AppleYleinen

Huhut tulevista Apple Watch -älykelloista jatkuvat – tällainen voisi olla Apple Watch Pro -älykello

Tuleva Apple Watch Series 8 -älykello voisi näyttää tältä.

Amerikkalaisen Applen syksyn älykellot ovat olleet viime aikoina paljon vuotojen kohteena, eivätkä huhut uutuuksista näytä edelleenkään laantuneen.

Tunnettu Apple-analyytikko Mark Gurman on kertonut tämän viikon Power On -artikkelissaan lisätietoja tulevista kelloista painottaen paljastuksissaan tulevaan Apple Watch Pro -älykelloon.

Gurmanin mukaan kovempaan urheiluun suunnattu kestävärakenteisempi Apple Watch -älykello voisi olla nimeltään Apple Watch Pro. Muita nimivaihtoehtoja voisivat olla Apple Watch Extreme tai Apple Watch Explorer Edition. Pointtina olisi kuitenkin, että kello olisi suunnattu samaan kategoriaan, kuin iPhone Pro -älypuhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kalliimman kellon ominaisuuksia voisi olla viime viikkoina huhujen kohteena ollut isompi, noin kahden tuuman näyttö sekä suurempi akku, kuin Apple Watch -älykelloissa on totuttu näkemään. Kestävämpi rakenne kellossa voisi tarkoittaa myös kestävämpää näyttöä. Artikkelissaan Gurman kertoo, että alumiinin sijaan kello voisi olla rakennettu titaanista, joka on paljon kestävämpi materiaali kuin alumiini. Kestävämmällä rakenteella Apple voisi havitella itselleen markkinoita myös esimerkiksi Garminilta, jonka kellot ovat suunnattu fyysisempään urheiluun.

Korealainen Samsung on julkaisemassa lähiaikoina vastaavanlaista pro -älykelloa omaan Galaxy Watch -älykellosarjaansa. Galaxy Watch 5 Pro -älykellossa voisi huhujen mukaan olla suurempi näyttö, kuin edullisemmassa Galaxy Watch 5 -älykellossa, sekä kello voisi olla rakennettu titaanista, joka tarkoittaisi kestävämpää rakennetta, kuin edullisempaan hintaluokkaan tarkoitetussa perustason Galaxy Watch 5 -älykellossa. Gurman toteaakin, että Apple Watch Pro -älykello on tulossa hyvään aikaan markkinoille, eikä Samsung saa tässä kohtaa isoa etumatkaa Appleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Watch Series 8 -älykellosta Gurman toteaa samaa, kuin tähänkin asti, eli kello saisi päivitetyn näytön verrattuna Watch Series 7 -älykelloon. Rungon koko Watch Series  8 -älykellossa säilyy 41 ja 45 millimetrissä. Järjestelmäpiirin tehot eivät tule tänäkään vuonna kasvamaan, vaan tuleva S8-järjestelmäpiiri on käytännössä sama, kun pari vuotta sitten julkaistun Watch Series 6 -älykellon S6-järjestelmäpiiri. Yhtenä maininnan arvoisena uutena ominaisuutena Watch Series 8 -älykello voisi saada kehon lämpötilaa mittaavan sensorin.

Apple tulee mitä todennäköisimmin päivittämään parin vuoden takaisen Apple Watch SE -älykellon. Kelloon odotetaan samaa S8-järjestelmäpiiriä, kuin Watch Series 8- ja Watch Pro -älykelloon. Gurmanin mukaan Watch SE -älykello ei tule saamaan kehon lämpötilaa mittaavia sensoreita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hinnoista Gurman mainitsee, että Apple Watch SE -älykellon voisi saada itselleen 279 dollarin hintaan ja Watch Series 8 -älykellon puolestaan 399 dollarin hintaan. Kokonaan uusi Apple Watch Pro -älykello sen sijaan voisi maksaa jopa 900 dollaria.

Apple julkistanee uudet älykellot syyskuussa yhdessä iPhone 14 -älypuhelinsarjan kanssa.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple