AppleYleinen

iPhone 13 Pro -puhelimet saavat huomattavan parannuksen ultralaajakulmakameraan – tästä on kyse

Apple iPhone 12 Pro

Applen syksyn uusien iPhone 13 -sarjan puhelimien julkaisu lähenee kovaa tahtia, sillä syyskuu tulee varsin nopeasti. Toistaiseksi kukaan ei ole onnistunut vuotamaan kattavia tietoja kaikista tulevista iPhone-puhelimista, vaan tasaisin väliajoin kuullaan luotettavilta lähteiltä erinäisiä yksittäisiä tietoja. Tällä kertaa Apple-tiedoistaan tunnettu analyytikko Ming-Chi Kuo on paljastanut mielenkiintoisen yksityiskohdan iPhone 13 Pro -puhelimien kameroista.

Kuo kertoo tuoreimmassa raportissaan, että iPhone 13 Pro -puhelimet tulevat saavaan selvästi päivitetyn ultralaajakulmakameran. Kameraan odotetaan nyt ensimmäistä kertaa automaattista tarkennusta, kun aikaisemmin muun muassa iPhone 12 -puhelimissa ultralaajakulmakamerassa oli kiinteällä tarkennuksella varusteltu linssi. Erityisesti huippuluokan Android-puhelimien kohdalla automaattitarkennus ultralaajakulmakameroissa on jo hyvin tuttu ominaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo aikaisemmin samainen analyytikko on kertonut iPhone 13 -puhelimien saavan aikaisempaa paremmat kamerat, ja Apple tulee panostamaan erityisesti kuvaukseen heikossa valaistuksessa. Automaattitarkennuksen lisääminen ultralaajakulmakameraan mahdollistaa aikaisempaa terävämpien ja selkeämpien kuvien taltioimisen, sillä tarkennus toimii etäisyydestä riippumatta. Tietojen mukaan Apple lisää automaattisen tarkennuksen vain iPhone 13 Pro- ja iPhone 13 Pro Max -puhelimiin, eikä sitä tulla näkemään iPhone 13- ja iPhone 13 mini -malleissa.

Raportin mukaan Apple on kuitenkin tehnyt suunnitelmia jo iPhone 14 -puhelimia varten, ja Kuo odottaakin kaikissa neljässä mallissa olevan automaattitarkennus viimeistään vuonna 2022. Aikaisemmin vuodot ovat kertoneet Applen tarjoavan kaikissa neljässä iPhone 13 -puhelimessa kehittyneen sensorivakautuksen tutumman optisen kuvanvakautuksen sijasta. On myös huhuttu, että Apple olisi tuomassa kaikkiin puhelimiin uusitun ultralaajakulmakamera, mutta Kuon raportti on tässä suhteessa eri linjoilla. Apple on kuitenkin varsin salamyhkäinen puhelimiensa ominaisuuksien kanssa, mutta varmaa on uusitun ultralaajakulmakameran tulevan ainakin johonkin uusista puhelimista jo tänä vuonna.

Lähde: Macrumors.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple