JollaSailfish OSYleinen

Jolla ei pysty toimittamaan 12 000 maksettua tablettia – toimitukset kokonaan jäissä

12273075_10153701215877980_1920386007_nKerroimme aikaisemmin Jollan aikeista hakeutua yrityssaneeraukseen sekä suurista henkilöstä vähennyksistä. Samalla yhtiö kuitenkin rauhoitteli jo vuosi sitten tabletin tilanneita asiakkaita, että toimitukset pyritään turvaamaan.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tabletteja saa veilä odotella kauan, eikä takeita sille ole, että jo valmiiksi maksetut laitteet saataisiin toimitettua edes tämän vuoden puolella. Jollan viestintäjohtaja kertoi Helsingin Sanomille, että laitteen toimitukset ovat tällä hetkellä kokonaan jäissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lassila kertoo myös, että yhtiöön on tullut hurjia määriä puheluja, kun laitteen maksaneet kyselevät, missä vaiheessa he ovat toimitusjonossa. Jolla on kuitenkin pystynyt toimittamaan pienen erän tabletteja viime kuussa. Viime kuussa toimitetun erän arvellaan olevan kooltaan vain muutamia satoja tabletteja. Yhteensä tabletteja on ostettu yli 12 000 kappeletta, joista siis todella suuri osa on vielä toimittamatta.

Juhani Lassila valoittaa myös, että viime vuoden lopussa sekä tämän vuoden kevään aikana olleen joukkorahoituskampanjan aikana laitteita tilattiin 10 000 kappaletta. Yhtiö otti kuitenkin tilauksia vastaan vielä syksyllä rajoitetun ajan, kun näkymä olivat vielä hyvät ja uskottiin tablettien massatuotannon alkavan pian. Tuolloin yhtiö otti vastaan etukäteismaksuja vielä 2000 tabletin edestä.

”Yhtiö otti vielä syksyllä etukäteismaksuja, koska näkymä oli, että pian voidaan aloittaa toimitukset suuremmissa määrin, Lassila kertoo.”

Lassila vakuuttaa kuitenkin, että yhtiön tavoitteena on edelleen toimittaa tilatut ja maksetut tabletit. Toisen laite-erän toimituksia on valmisteltu, mutta yhtiö ei pysty antamaan sille aikataulua.

Lähde: Helsingin Sanomat

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla