JollaSailfish OSYleinen

Jolla julkaisi uuden Sailfish OS 3.3.0 Rokua -päivityksen – pitää sisällänsä lukuisia parannuksia

Sailfish OS on saatavilla muun muassa Sonyn kehittämille Xperia 10 -malliston älypuhelimille.

Suomalainen Jolla on julkaissut uuden Sailfish OS 3.3.0 Rokua -päivityksen, joka pitää sisällänsä lukuisia korjauksia, uusia ominaisuuksia sekä parannuksia tietoturvaan. Erityisesti päivitys tuo uutta muun muassa Xperia XA2- ja Xperia 10 -puhelimien käyttäjille, mutta myös lukuisia parannuksia muille laitteille.

Uusi Sailfish OS 3.3.0 -päivitys on saatavilla nyt vakaana versiona kaikille tuetuille laitteille, joita ovat Jolla Phone, Jolla C, Xperia X, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia XA2 Plus, Xperia 10 sekä Xperia 10 Plus. Lisäksi tuettuna on Gemini PDA -laite.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden päivityksen mukana tulee Nextcloud-pilvipalvelut sekä erityisesti päivitetty Android-tuki ja korjauksia Android-sovelluksissa havaittuihin ongelmiin. Esimerkiksi videoiden toistaminen WhatsAppissa on nyt korjattu ja monilla Android-sovelluksilla on nyt pääsy muistikortille. Myös parannuksia on tullut kalenteriin, kamerasovellukseen sekä yhteyksiin. Esimerkiksi Xperia X on saanut vihdoin tuen NFC-yhteydelle. Xperia XA2- ja Xperia 10 -malleilla Jolla on myös korjannut sormenjälkilukijan ja sen pitäisi nyt toimia.

Sailfish OS:n käyttöliittymän aloitusnäkymää on myös nopeutettu, Bluetoothin sekä sijainnin kuvakkeet näkyvät lukitusnäytöllä sekä operaattorin nimi on näkyvissä lukitusnäytön alareunassa. Lisäksi mukana on lukuisia muita korjauksia, tietoturvapäivityksiä sekä uusia ominaisuuksia, jotka kaikki ovat listattuna Jollan ilmoittamissa julkaisutiedoissa.

Päivityksessä useimmat tärkeät parannukset on kehitetty Jollan mukaan yhteistyössä venäläisen Open Mobile Platformin kanssa, joka kehittää Venäjän markkinoille Aurora OS -käyttöjärjestelmää.

Lähde: Jolla

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla