OnePlusYleinen

OnePlus Z saatetaan julkaista heinäkuussa – tällainen on odotettu edullisempi 5G-puhelin

OnePlussalta on huhuttu jo pitkään uutta edullisemman hintapisteen 5G-älypuhelinta, jonka alun perin piti nähdä päivänvalo yhdessä OnePlus 8- ja OnePlus 8 Pro -puhelimien rinnalla. Huhuissa puhelimen nimeksi on mainittu aikaisemmin OnePlus 8 Lite, mutta nähtävästi virallinen markkinointinimi tulee olemaan OnePlus Z.

Tuoreiden tietojen mukaan OnePlus Z tultaisiin julkaisemaan heinäkuussa, eli muutaman kuukauden päästä. Tieto on peräisin luotettavista vuodoistaan tunnetulta Max J. Twitter-käyttäjältä, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa tarkempia julkaisutietoja. On kuitenkin hyvä muistaa, että tilanne saattaa muuttua vielä useaan kertaan ennen julkaisua, sillä esimerkiksi OnePlus 8 -malliston julkaisua siirrettiin kolmesti muun muassa koronaviruksen takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin vuotaneiden tietojen mukaan OnePlus Z tulisi saamaan tasaisen 6,4 tuuman AMOLED-tekniikkaan pohjautuvan näytön, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Puhelimessa odotetaan olevan myös kolme kamerasensoria, jotka on sijoitettu laatikkomaiseen kamera-alueeseen. Kolmoiskamera rakentuu tietojen mukaan 48 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 12 megapikselin telekamerasta. Lisäksi puhelimessa tullaan todennäköisesti näkemään laserautomaattitarkennus ja LED-salamavalo.

OnePlus Z -puhelimessa on huhuttu olevan MediaTekin kehittämä keskihintaluokkaan suunnattu Dimensity 1000 -järjestelmäpiiri, jossa on myös integroitu 5G-modeemi. Puhelimeen odotetaan myös 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. OnePlus Z on varusteltu huhujen perusteella myös Android 10 -käyttöjärjestelmällä, 4000 milliampeeritunnin akulla sekä Warp Charge 30T -pikalatauksella.

Julkaisua odotetaan nyt siis vasta heinäkuussa, joten keskihintaluokkaan sijoittuvaa 5G-puhelinta joudutaan vielä OnePlussalta tovi odottelemaan.

Lähde: Twitter (Max J.)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus