JollaSailfish OSYleinen

Jolla yllätti: Jolla C on uusi Sailfish OS-puhelin

JollaC_morph1Jolla on juuri esitellyt virallisen bloginsa avustuksella uuden Jolla C -puhelimen, joka luonnollisesti käyttää yhtiön omaa Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmää. Uusi puhelin on osa uutta Sailfish Community Device -ohjelmaa, joka on tarkoitettu Sailfish OS yhteisölle sekä kehittäjille.

Liittymällä Sailfish Community Device -ohjelmaan pääsee yksinoikeudella yhteisön tapahtumiin sekä saa juuri esitellyn Jolla C -puhelimen. Jolla odottaa toimittavansa kaikki Jolla C -puhelimet heinäkuun aikana, mutta osa saattaa saada laitteen jo aiemmin kesäkuussa järjestettävässä Sailfish OS -tapahtumassa Helsingissä 17. kesäkuuta 2016. Jolla kertoo, että uuden puhelimen valmistus on aloitettu tänään ja niitä valmistetaan vain rajoitettu 1000 kappaleen erä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jolla C on ulkoisesti kuin alkuperäinen Jolla-puhelin, mutta näytön koko on noussut 4.5-tuumasta 5-tuumaan (720×1280). Huomion arvoista on myös, että Jolla C on täysin sama laite, kuin intialaisen Intexin Aqua Fish Sailfish OS -puhelin.

Muita puhelimen ominaisuuksia ovat neliytiminen Qualcomm Snapdragon 212 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 2 gigatavua RAM-muistia. Puhelimesta löytyy 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja muistikorttipaikka. Jolla C:stä lötyy alkuperäisestä Jolla-puhelimesta tutut 8 ja 2 megapikselin kamerat. Puhelimesta löytyy irrotettava 2500 milliampeeritunnin akku.

Jolla C maksaa 169 euroa ja se on tilattavissa vain Jollan oman verkkokaupan kautta.

Lähde: Jolla Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kuulemma loppuunmyyty heti ja niin näkyy kaupassa: ”Saatavuus: Loppunut varastosta”.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla