AppleYleinen

Jymy-yllätys? Kaikista Apple iPhone 16 -puhelimista saattaa löytyä sama järjestelmäpiiri

Apple iPhone 15 Pro Max ja iPhone 15.Apple tulee oletettavasti syyskuussa esittelemään uuden sukupolven iPhone 16 -puhelinsarjan. Puhelimista tiedetään tässä vaiheessa jo hyvin kattavasti ja lähemmäksi julkistusta mentäessä tietoja puhelimista vuotaa koko ajan enemmän. 

Nyt iPhone 16 -sarjalaisten järjestelmäpiireistä on saatu lisätietoja, jotka tarjoavat mielenkiintoisen yllätyksen. Mallinumeroiden perusteella Apple olisi palaamassa ainakin tässä kohtaa vanhaan piiristrategiaansa ja kaikista iPhone 16 -sarjan puhelimista löytyisi yhtiön oma A18 Bionic -järjestelmäpiiri. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeisimmissä iPhone 14- ja iPhone 15 -sarjan puhelimissa piirit on jaoteltu iPhone-perusmallien ja iPhone Pro -mallien välillä siten, että perusmalleissa on ollut edellisvuoden järjestelmäpiiri. Ainoastaan iPhone Pro -mallit ovat saaneet täysin uuden piirin. 

Nyt vuodetut Applen sisäiset mallinumerot ovat seuraavanlaiset: 

  •     iPhone17,1 
  •     iPhone17,2 
  •     iPhone17,3 
  •     iPhone17,4 
  •     iPhone17,5 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mallinumeroita on viisi, johtuen todennäköisesti siitä, että jokin on tulevan iPhone SE -puhelimen mallinumero. Joskin tässä vaiheessa ei ole tiedossa mikä järjestelmäpiiri kyseiseen malliin olisi tulossa. 

Aiempi maaliskuussa tullut vuoto oli ensimmäisiä vuotoja, joissa mainittiin iPhone 16 -sarjan yhteydessä mahdollinen paluu aiempaan piiristrategiaan. Piireihin voi silti tulla joitakin eroja esimerkiksi kellotaajuuksien, ydinten tai grafiikkasuorittimen osalta.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oletettavasti paluu vanhaan tapahtuu Apple Intelligence -tekoälyn tulon myötä, sillä tekoäly tarvitsee laskentatehoa. Apple haluaa piirivalinnoillaan varmistaa, että tekoälylle on myös perusmalleissa käytössä uusinta piiriteknologiaa. 

Lähde: MacRumors 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple