AndroidHuaweiYleinen

Katsaus Huawein uuteen Honor 7-puhelimeen

IMG_3092Huawei julkaisi Euroopassa tämän viikon torstaina uuden Honor-malliston jäsenen, joka julkaistiin jo aiemmin Kiinassa. Uusi Honor 7 saapui myyntiin samaisena päivänä myös Suomessa 399 euron hintaa. SuomiMobiili sai julkaisupäivänä uuden puhelimen käsiinsä ja nyt ajattelinkin kirjoitella pienen ensivaikutelma artikkelin puhelimesta.

Honor 7 on noin vuosi sitten myyntiin tulleen Honor 6:n luonnollinen seuraaja. Honor 7 on laadullisesti täysin eriluokassa kuin Honor 6, sillä tämä uusi puhelin edustaa markkinoilla villitsevää Premium-ideologiaa. Huawei haluaa erottua markkinoilla myös ertittäin edullisella hinnalla, sillä Honor 7 maksaa ainoastaan 399 euroa, joka on allekirjoittaneen mielestä todella kilpailukykyisesti hinnoiteltu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_3085Huawei on saanut sisällytettyä puhelimen sisälle myös todella vaikuttaa tekniikkaa. Puhelimen kameroina toimii Sonyn 20 megapikselin kamerasensori sekä etukamerana toimii 8 megapikselin suuruinen kenno. Tällaiset kamerat ovat yleensä vain tyyriimpien puhelimien herkkuja, mutta kuten näkyy kiinalainen Huawei on halunnut tuoda tämän myös alle 400 euron hintaluokkaan. Puhelimen etukamera on myös selfietä ottavan ihmisen unelma, sillä etukameran kaveriksi Huawei on tuonut myös hyvin pehmeän salaman.

Puhelin nopeudesta vastaa Huawein oma Kirin 935 2.2GHz 8-ydenprosessori, joka pikaisen testin jälkeen ei ainakaan vaikuta yhtään hullummalta. Honor 7 sisältää kohtuullisen 5.2-tuuman Full HD tasoisen kosketusnäytön, joka mielestäni vaikuttaa varsin pätevältä ja onneksi Huawei on pitäytynyt vielä Full HD-tarkkuudessa, sillä akunkesto on tämän ansiosta mielestäni paljon perempi kuin muiden valmistajien huippupuhelimien akunkestot.

IMG_3099Honor 7 on myös muilta ominaisuuksiltaan täysin nykyhetken vaatimusten mukainen, sillä puhelimesta löytyy varsin laadukas ja nopea sormenjälkilukija. Huawei on myös halunnut tuoda puhelimeensa pienen erikoisuuden, nimittäin älynäppäimen. Älynäppäin on laitteen vasemmasta kyljestä löytyvä pieni fyysinen näppäin, johon saa asetettua itse erilaisia ominaisuuksia.

Tulen käymään Honor 7:n tarkemmin läpi tulevassa pidemmässä arvostelussa muutaman viikon kuluttua, mutta muutaman päivän kokeilun jälkeen olen todella yllättynyt puhelin laadukkuudesta sekä hyvistä ominaisuuksista.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android