AppleYleinen

Kolmannen sukupolven Apple iPhone SE julkaistiin – 5G-yhteydet ja kompakti koko

3. sukupolven Applen iPhone SE.

Apple on esitellyt tänään pitkään huhuissa povatun kolmannen sukupolven iPhone SE -älypuhelimen. Kyseessä on Applen edullisin 5G-yhteydet tarjoava älypuhelin, mutta ulkoisesti laite on varsin tuttu. Apple hyödyntää edellisen iPhone SE -puhelimen rakennetta, joka on tuttu jo vuonna 2017 julkaistusta iPhone 8 -puhelimesta.

Puhelimen rakenteessa on käytetty alumiinikehystä sekä etu- ja takaosat ovat samaa lasimateriaalia kuin iPhone 13 -puhelimissa. Apple ei ole säästellyt rakenteessa, sillä laitteesta on tehty IP67-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Kolmannen sukupolven iPhone SE tulee tarjolle kolmessa väriversiossa, jotka ovat punainen, valkoinen sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. sukupolven Applen iPhone SE.

iPhone SE on varusteltuna tutulla 4,7 tuuman kokoisella HD-näytöllä. Näyttö on selvästi erilaisempi, mihin on viime vuosina totuttu, sillä Apple on jäänyt 16:9-kuvasuhteen kanssa useita vuosia kilpailijoitaan jälkeen. Näytössä on siis valtavat kehykset. Tämän takia iPhone SE tarjoilee tutun kotipainikkeen näytön alapuolella, johon on integroituna myös Touch ID -sormenjälkilukija.

Laitteen yksi avainominaisuuksista on uusi Apple A15 Bionic -järjestelmäpiiri, joka takaa huippuluokan suorituskyvyn sekä viidennen sukupolven 5G-mobiiliverkkoyhteydet. Järjestelmäpiirissä on yhteensä kuusi ydintä sekä 16-ytiminen Neural Engine. Applen mukaan uusi iPhone SE on 1,8 kertaa nopeampi kuin iPhone 8. Uutuuspuhelimessa on siis sama järjestelmäpiiri kuin viime vuoden iPhone 13 -puhelimissa.

3. sukupolven Applen iPhone SE.

Applen mukaan uutuuslaite tarjoilee aikaisempaa paremman akunkeston, mutta yhtiön ei tilaisuuden aikana perustellut lausuntoa. Apple on säästänyt tuen myös langattomalle Qi-standardiin perustuvalle lataukselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosassa on tuttu 12 megapikselin tasoinen kamerasensori, jossa on tuki Deep Fusion -tekniikalle. Applen mukaan A15 Bionic -järjestelmäpiirin uusi kuvasignaaliprosessori parantaa kuvien laatua huomattavasti, vaikka uutta kameralaitteistoa ei olekaan tarjolla. Etuosassa on 7 megapikselin kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Käyttöjärjestelmänä toimii Applen tuorein iOS 15, joka tarjoaa tutut käyttökokemukset. Applen mukaan iPhone SE tulee samaan vuosien ajan päivityksiä, mutta yhtiö ei tarkentanut lupausta. Applen tuntien päivityksiä on luvassa useita vuosia.

Apple tulee aloittamaan iPhone SE -älypuhelimen ennakkomyynnin perjantaina 11. maaliskuuta ja toimitukset alkavat 18. maaliskuuta. Hintaa uutuuslaitteella on Suomessa 64 gigatavun versiossa 529 euroa, 128 gigatavun versiossa 579 euroa sekä 256 gigatavun versiossa 699 euroa.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Voi sinnuu, on sulla asiaa ja on siinä miettimistä.😂

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple