AndroidHMDNokiaYleinen

Kuvavuodossa Nokia P1 – älä kuitenkaan odota sen olevan totta

p-p1-11-m

Sharp Aquos P1

Viime päivinä netissä on pyörinyt kuva, jossa on väitetty olevan Nokian tuleva Android-puhelin. Kyseessä on kuitenkin jälleen kerran luultavasti yhden Nokia-fanin aikaan saama huhu, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Väitetty kuva Nokia P1:stä osoittautui nopeasti hiljattain julkaistuksi Sharp Aquos P1 -puhelimeksi. Vaikka puhelin näyttää houkuttelevalta sekä vakuuttavalta, niin pitää kuitenkin muistaa, että Nokialla on jo oma suunnitelma palata maailmanlaajuisille matkapuhelin- ja tablettimarkkinoille. Nokia kertoi toukokuussa lisensoineensa Nokia tavaramerkin yksinoikeudella suomalaiselle HMD global Oy:lle. HMD tulee hyödyntämään FIH Mobile Limitedin (Foxconn) ostamaa Microsoftin peruspuhelinliiketoimintaa. Tätä kautta HMD sai yksinoikeuden merkittäviin kansainvälisiin myynti- ja jakelukanavoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Väitetty Nokia P1

Väitetty Nokia P1

Huhua Nokia P1 -puhelimen ympärillä kuitenkin on hämmentämässä vielä se, että Foxconn on ostanut hiljattain Sharpin, jonka puhelimesta Nokia P1 kuva on muokattu. Näin ollen huhun ja Nokia tavaramerkillä myytävien Android -puhelimien välillä on yhteys.

Täytyy kuitenkin muistaa, että HMD global Oy on ilmoittanut, että Nokian brändillä myytävät älypuhelimet palaavat myyntiin vasta ensi vuonna, jonka takia tämän kaltaiset kuvavuodot ovat liian aikaisia.

Sharp Aquos P1 on kaikella tavalla vakuuttava laite, sillä siitä löytyy kahdeksanytiminen Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri sekä 5.3 tuuman FullHD -tasoinen kosketusnäyttö. Aquos P1:n kameroina toimivat 22.6 megapikselin pääkamera sekä 5 megapikselin selfie-kamera. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 3000 milliampeeritunnin akku, sormenjälkilukija, IP55/58 -suojaus sekä Android 6.0 -käyttöjärjestelmä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Oikein hyvä artikkeli. Uskon että Nokialla on jo valmiina puhelimet jotka tulevat markkinoille. Tuskin mikään uudelleenbrändätty laite kelpaa täten. Ikävää kun nämä huhut velloivat ja moni lankeaa niihin. Esimerkiksi vuoto C1:sesta jossa olisi myös Windows on feikki. Miksi Nokia haluaisi enään kosiskella Microsoftia? Saati että puhelimeen valittaisiin mitään iPhonen ruusukulta ym. värejä?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android