MicrosoftNokiaYleinen

Evleaks paljasti Nokian kehittämän Moonraker -älykellon koko komeudessaan

microsoftmoonraker4.0Nokian tiedettiin kehittelevän omaa älykelloa jo ennen kuin puhelinliiketoimita myytiin Microsoftille. Monet vuodot ovat sittemmin paljastaneet, että Nokia kehitti ”Moonraker” -työnimen alla kulkevaa älykelloa.

Moonraker -älykellon käyttöjärjestelmän on tiedetty noudattavan Windows Phonen tyylistä modernia käyttöliittymää. Nokian alkuperäinen suunnitelma oli paljastaa kyseinen älykello Lumia 930 rinnalla, mutta sitä ei kuitenkaan koskaan julkaistu. Nokian älykellon peruuntumisen syyn uskotaan perustuvan puhelinliiketoiminnan myymiseen Microsoftille sekä siihen, että Microsoftilta oli juuri tuolloin tulossa oma Band -älyranneke.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älykellon kehittämistä on kuitenkin jatkettu vielä Microsoftin alaisuudessa, sillä uudesta 3D-mallinnoksesta löytyy jo Microsoftin logo. Kannattanee kuitenkin muistaa, että Moonraker -älykellon kehitys on lopetettu, eikä sitä luultavasti koskaan tulla julkaisemaan virallisesti. Voit katsoa Evan Blassin julkaiseman 3D-mallinnoksen alla olevasta tviitistä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft