Yleinen

Lähimaksu onnistuu jatkossa summasta riippumatta – Uusi Single Tap -vaatimus astuu voimaan 1. tammikuuta 2024

Kuva: Nets

Uusi Single Tap -vaatimus astuu Suomessa voimaan 1. tammikuuta 2024, joka mahdollistaa lähimaksamisen summasta riippumatta. Yli 50 euron ostokset varmennetaan jatkossakin PIN-koodilla, mutta vuodenvaihteen jälkeen korttia ei tarvitse enää syöttää maksupäätteeseen.

Lähimaksaminen otettiin Suomessa käyttöön edelläkävijämaa Tanskan tavoin varhaisessa vaiheessa, ja sen suosio maksutapana on noussut suureksi. Vuonna 2023 lähimaksua käyttää 77 prosenttia kuluttajista. Vastaavasti Ruotsissa luku on 86 ja Tanskassa 94 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Lähimaksamisen menestystä muihin Pohjoismaihin verrattuna on jarruttanut 50 euron raja, jonka ylittymisen jälkeen kortti on syötettävä maksupäätteeseen. Odotamme, että muutoksen jälkeen lähimaksun suosio kasvaa Suomessa muiden Pohjoismaiden tasolle”, sanoo Netsin maajohtaja Suvi Ruoppa.

Pohjoismaissa lähimaksun osuus maksutapahtumista on maailman suurin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PIN-koodille on edelleen tarvetta yli 50 euron maksuissa tai esimerkiksi silloin, kun kortin luvatonta käyttöä halutaan valvoa lähimaksujen määrää seuraamalla. Single Tap on tuettuna Mastercard-, Visa-, Union Pay- ja Diners & Discover –korttimaksuille. Muutoksen tarkoituksena on parantaa korttimaksujen käyttäjäkokemusta.

”Muutos parantaa lähimaksujen kattavuutta ja sujuvoittaa kortinhaltijan asiointia kauppiaiden toimipaikoissa. Tällä hetkellä monet maksupäätteet tukevat jo Single tap -toiminnallisuutta, mutta odotamme määrän kasvavan merkittävästi vuoden vaihteeseen mennessä”, Ruoppa kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös maksukortin on tuettava toimintoa. Mikäli tukea ei vielä maksukortilta löydy, maksupääte pyytää syöttämään kortin laitteeseen.

Kauppiaille muutoksesta on tiedotettu ensimmäisen kerran vuonna 2021. Siirtyminen uuteen toiminnallisuuteen käy lähes kaikissa Netsin omissa maksupääteohjelmistoissa automaattisesti. Muissa maksupäätteissä kauppiaan on varmistettava, että Single Tap -toiminnallisuus on tuettuna ja aktivoituna käytössä oleville maksupäätteille hyvissä ajoin ennen 1.1.2024.

Lähde: Netsin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen