AndroidGoogleLenovo

Lenovo esitteli maailman ensimmäinen lisätyn todellisuuden älypuhelimen – tässä on Lenovo Phab 2 Pro

Phab2-pic5Kerroimme aiemmin Lenovon uusimmista Moto Z ja Moto Z Force -puhelimista. Lenovon uutuudet eivät jääneet vain näiden kahden puhelimen varaan, sillä yhtiö julkaisi myös kauan odotetun Phab 2-tuoteperheen. Mallistoon kuuluu kolme uutta puhletti kokoluokan älypuhelinta, joista yksi hyödyntää Googlen Tango -teknologiaa. Kyseinen puhelin on myös maailman ensimmäinen kuluttajille tarkoitettu lisätyn todellisuuden älypuhelin.

Phab 2 Pro on ensimmäinen Tango-älypuhelin, joka mahdollistaa lisätyn todellisuuden kokemuksen. Malliston toinen puhelin on nimeltään Phab 2 Plus, jonka erikoisuus on kaksoiskamera. Kolmas puhelin kantaa nimeä Phab 2 ja sen erikoisuus on suuri näyttö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Phab 2 Pron erikoisen Tango-teknologian ohella laitteesta löytyy Qualcommin Snapdragon 652 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Puhelimen näyttö on kooltaan huimat 6.4 tuumaa ja on QHD-tasoinen (1440×2560). Phab 2 Pron kamerat ovat 16 ja 8 megapikselin suuruiset. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 4050 milliampeeritunnin suuruinen akku, nopea lataus sekä 64 gigatavun sisäinen tallennustila.

Phab 2 Pron hinta on 499 euroa ja laitteen myyminen alkaa maailmanlaajuisesti syyskuussa. Saatavuudesta Suomessa ilmoitetaan myöhemmin.

08_Phab2_Plus_Exploded_Camera_CloseupMalliston Phab 2 Plus -puhelin on Lenovon mukaan yksi parhaimmista kamerapuhelimista. Puhelimesta löytyy kaksi 13 megapikselin kameraa. Näissä kummassakin on nopea tarkennus, f2.0-linssit ja Leica-kameroista tunnettu Fujitsu Milbeaut -kuvasignaaliprosessori.

Myös Phab 2 Plussan saatavuudesta Lenovo ilmoittaa Suomen osalta myöhemmin, mutta laitteen hinnaksi ilmoitetaan 299 euroa.

08_Phab2_Exploded_Camera_CloseupPhab 2 on tuoteperheen edullisin puhelin. Laitteesta löytyy suuri 6.4 tuuman HD-tasoinen näyttö ja 13 megapikselin kamera. Phab 2 tarjoaa myös hintaluokassaan suuren 32 gigatavun sisäisen tallennustilan sekä muistikorttipaikan. Myös tämän puhelimen saatavuudesta Suomessa ilmoitetaan myöhemmin. Lenovo arvioi Phab 2 -puhelimen maksavan 199 euroa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android