AndroidLenovoMotorola

Motorolan uusi huippupuhelin on kestävä, ohut sekä modulaarinen

Lenovo-Moto-Z-2016-Press-4

Lenovon omistama Motorola on eilen julkaissut Lenovo Tech World -tapahtumassa yhtiön uudet Moto -malliston lippulaivapuhelimet. Uudet puhelimet kantavat nimiä Moto Z ja Moto Z Force. Uudet puhelimet tuovat mukanaan taas uuden näkökulman modulaaristen laitteiden markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Moto Z tarjoaa huippuluokan tekniset tiedot ja on Motorolan vastaus muiden valmistajien huippupuhelimille. Moto Z rakentuu suuren 5.5 tuuman Quad HD AMOLED-näytön ympärille ja laitteen sisällä hyrrää Qualcommin uusin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Moto Z -puhelimesta löytyy 13 megapikselin pääkamera sekä 5 megapikselin etukamera. Puhelimesta tulee saataville 32 ja 64 gigatavun sisäisillä muisteilla varustellut versiot. Laitteesta löytyy myös muistikorttipaikka, jolla saa vaihtoehtoisesti laajennettua tallennustilaa. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 2600 milliampeeritunnin akku sekä Android 6.0 Marshmallow.

Uusi Moto Z on myös varsin ohut, sillä paksuutta löytyy ainoastaan 5.2 millimetriä. Motorola on jättänyt osittain ohuuden aikaansaamiseksi myös tavallisen kuulokeliittimen pois.

Toinen yhtiön lippulaivapuhelin Moto Z Force on teknisesti hyvin lähellä Moto Z -puhelinta. Moto Z Forcesta löytyy hieman suurempi 3500 milliampeeritunnin akku sekä 21 megapikselin pääkamera. Moto Z Force on myös paksumpi kuin Moto Z. Puhelimelta löytyy paksuutta 7 millimertiä. Laitteen näyttö on myös vaihtunut käyttämään Shattershield -teknologiaa, joka varmistaa, ettei näyttö särkyisi.

Moto-Z-Moto-Mods-Main-1600x941Moto Z ja Moto Z Forcen mielenkiintoisimmat ominaisuudet ovat Moto Mods -lisäosat, joilla puhelimiin saa uusia ominaisuuksia. Lenovo esitteli tilaisuudessaan muutamia Moto Mods -lisäosia, joita ovat muun muassa JBL:n kaiutin, projektori ja lisäakku. Puhelimille on tulossa saataville myös useita Style Mods -kuoria, jotka koostuvat yleisesti tekstiilistä ja puusta.

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android