LenovoYleinen

Lenovolta melkoinen yllätysliike – Ottamassa vastuulleen Fujitsun entisen konkurssikypsän puhelinliiketoiminnan

FCNT:n yksi uusimmista Arrows-malliston puhelimista.

Japanilainen älypuhelinbrändi FCNT kertoi toukokuussa hakevansa konkurssia sekä lopettavansa puhelimien tuotannot sekä huoltopalvelut. Kyseessä on entinen Fujitsun mobiililiiketoiminta, joka on irtautunut itsenäiseksi jo vuonna 2016. Uusimpien tietojen mukaan FCNT:n tarina saattaa sittenkin jatkua.

Tokyo Shoko Research on kertonut oikeuden asiakirjoihin vedoten, että konkurssiprosessin aikana löydettiin yritys, joka on valmis ostamaan FCNT:n puhelimien valmistus- ja huoltoliiketoiminnan. Kyseessä kerrotaan olevan kiinalainen Lenovo, joka on tunnettu aikaisemmin erityisesti Motorola-puhelimistaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä ei ole Lenovon ensimmäinen isompi investointi Japanin markkinoihin. Kiinalaisvalmistaja on aikaisemmin hankkinut entisen NEC:n tablettiosaston, ja nyt Japanissa julkaistaan NEC LaVie -brändillä mukautettuja Lenovo Tab -tabletteja. Lisäksi Lenovo hankki muutama vuosi sitten Fujitsun entisen kannettavien tietokoneinen liiketoiminnan.

FCNT:n liiketoiminnan ostamisen Lenovo on allekirjoittanut 22. elokuuta ja liiketoiminnan siirron kerrotaan tapahtuvan 22. syyskuuta. Lenovo tai FCNT eivät ole kommentoineet raporttia millään tavalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi on epäselvää, miten Lenovo tulee hyödyntämään FCNT:n liiketoimintaa. Yhtiö voisi hyötyä Japanin tutkimus- ja tuotekehityskeskuksesta sekä mahdollisesti tuoda Japanissa myyntiin mukautettuja Motorola-puhelimia FCNT:n brändillä.

Japanissa FCNT ei ole ollut mikään pieni peluri, sillä huhti-kesäkuussa yhtiön markkinaosuus oli 7,9 prosenttia sijoittuen neljänneksi. FCNT:n edellä olivat Samsung 8 prosentin osuudella, Google 15,4 prosentin osuudella sekä Apple 45,9 prosentin osuudella.

Lähde: Tokyo Shoko Research (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo