AndroidLenovoMotorolaYleinen

Lenovon Moto Z huippupuhelin saapuu Suomeen syyskuussa – uusi Moto Mod lisälaite julkaistu

Lenovo on eilen Berliinin IFA messuilla julkaissut Moto Z Front
kasan uutuuksia myös tänne pohjolaan.
Lenovon uutuuksiin IFA-messuilla kuului mm. Moto Z puhelimen julkistaminen eurooppaan sekä uusi Moto Mod -lisälaite.

Lehdistötilaisuudessa Lenovo paljasti, että Moto brändin nykyinen huippulaite saapuu suomeen 9. syyskuuta. Moto Z kostuu 5.5″ AMOLED näytöstä, jonka resoluutio on1440 x 2560 pikseliä (~535 ppi). Laitteen pellin alla hyrrää Qualcomm Snapdragon 820 prosessori, jonka kyytipojaksi on tuotu 4GB RAM muisti. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua, jota on mahdollista kasvattaa sd-muistikortilla. Puhelimesta löytyy myös tuttuun tapaan sormenjälkilukija, joka on Moto G4 Plussan tapaan sijoitettu näytön alapuolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moto Z -puhelimen mielenkiintoisin ja erikoisin ominaisuus on samaan aikaan julkaistut Moto Mods -lisälaitteet. Lenovo on Moto Mods -lisäkkeillä hakenut laitteeseen asteen modulaarisuutta, kuten LG teki LG G5:n kanssa. Lenovon toteutus vaikuttaa huomattavasti LG:tä paremmalta, koska lisäosat kiinnittyvät puhelimen takakuoreen vahvoilla magneeteilla.

Lenovo tuo kaikki kesällä julkaistut Moto Mods lisäkkeet myös eurooppaan syyskuussa, näihin kuuluvat lisäakku, ulkoinen kaiutin (JBL:n valmistamana) sekä videoprojektori. Lenovo julkaisi myös yhteistyössä tunnetun kameravalmistaja Hasselbladin kanssa suunnitellun Hasselblad True Zoom -lisäosa. Lisäosan avulla Moto Z puhelin saa uusia kameraominaisuuksia, joihin kuuluvat mm. 10x optinen zoom, Xenon apuvalo sekä RAW kuvaus. Hasselblad tuo myös oman Phocus -nimellä kulkevan kuvien editointisovelluksensa, joilla RAW kuvien editointi on helppoa ja vaivatonta.

Hasselblad True Zoom With Phone

Moto Z saapuu Suomeen myyntiin syyskuun 9.päivä, ja puhelimen suositushinta on 699euroa. Erilliset Moto Mods -lisälaitteet tulevat myyntiin samana päivänä, poislukien Hasselbladin kameralisäke joka saapuu myyntiin suomessa lokakuun aikana. Moto Mods -lisäkkeiden suositushinnat ovat 79euroa (lisäakku), 99eur (JBL:n ulkoinen kaiutin) ja 319euroa (videoprojektori). Hasselbladin kamera -lisäkkeen suositushinta tulee suomessa olemaan 319euroa.

 

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android