SamsungTizen OSYleinen

Samsungilta uusi Gear S3 – ”älykello, joka toimii itsenäisesti”

GearS3Samsung on julkaissut seuraajan viime vuonna julkaistulle Gear S2 -älykellolle. Uusi kello kantaa luonnollisesti nimeä Gear S3 ja siitä löytyy paljon parannuksia verrattuna edeltäjäänsä. Samsung Gear S3 tulee markkinoille kahtena eri versiona, jotka ovat Frontier ja Classic. Frontier on kelloista urheilullisempi ja Classic -versio on taasen pelkistetty ja hienostunut.

”Viemme puettavien laitteiden konseptia jälleen askeleen pidemmälle tarjoamalla innovatiivista tekniikkaa ja muotoilua, jotka sopivat käyttäjien ainutlaatuisiin elämätapoihin. Gear S3 ei ole pelkästään parempi älykello, se on entistä käytettävämpi ja tyylikkäämpi rannekello, jossa on älykkäitä toimintoja ja hienostuneen tyylikäs muotoilu, toteaa Pohjoismaiden Tablets and Wearables -tuotepäällikkö Ardelan Sohrevardi.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gear S3 on monellakin tapaa yksi tämän hetken kehittyneimmistä älykelloista. Laite sisältää GPS:n, kaiuttimen ja mikrofonin, jotka antavat mahdollisuuden vastata puheluihin ja soittaa musiikkia suoraan kellon omasta kaiuttimesta. Samsungin mukaan kelloa voi nyt myös käyttää käsineiden kanssa, jos Glove Mode -tila on päällä.

Uutuuskello on suunniteltu yhteistyössä sveitsiläisen kellosuunnittelija Yvan Arpan kanssa. Gear S3 on myös varusteltu IP68-suojaluokituksella, joka tarkoittaa kellon olevan vesi- ja pölytiivis. Gear S3 on myös maailman ensimmäinen älykello, josta löytyy hiljattain julkaistu Corning Gorilla Glass SR+ -lasi. Kellon näyttö on kooltaan 1.3 tuumaa ja se perustuu Super AMOLED-teknologiaan. Näytöstä löytyy tuki myös Always On Display -ominaisuudella, joka takaa kellon näkymisen myös lepotilassa. Näyttöä ympäröi myös Gear S2 -kellosta tuttu pöyrivä kellokehä, jolla voidaan ohjata laitetta kosketusnäytön ohella.

Kellon sisällä hyrrää kaksiytiminen 1,0 GHz:n kellotaajuudella hyrräävä järjestelmäpiiri, Tizen Wearables 2.3.2 -käyttöjärjestelmä ja 4 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Gear S3:sta löytyy myös 3G ja LTE -yhteydet, NFC sekä 380 mAh akku. Samsung lupailee uutuuskellolleen 4-5 päivän akunkestoa. Kello on yhteensopiva kaikkien älypuhelimien kanssa, joista löytyy Android 4.4.4 tai uudempi käyttöjärjestelmä ja 1.5 gigatavua RAM-muistia.

Samsung tuo Gear S3:n saataville Suomessa 399 euron hintalapulla, mutta myyntiintulopäivää ei toistaiseksi vahvistettu.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung