LGYleinen

LG päätyi kohun keskelle: Julkaisi seksistisen mainoksen TikTokissa – ”ei vastannut LG:n standardeja”

LG julkaisi hiljattain virallisella yhtiön Puolan TikTik-tilillä videon, jonka sisältö oli seksistinen sekä perverssi. Video on jo poistettu LG:n TikTok-tililtä ja samalla LG on halunnut pahoitella tilannetta. Videota ehdittiin katselemaan kuitenkin ennen poistamista miljoonia kertoja, jonka lisäksi se kiertää myös Twitterissä.

Siinä missä suuret yritykset pyrkivät välttämään kaikkia mainoskampanjoita, joita voidaan pitää seksistisinä tai perversseinä, niin poikkeus tähän on Etelä-Koreasta kotoisin oleva LG. Tuorein LG V60 ThinQ -puhelinta mainostava video on kaukana alalla perinteisesti nähdyistä markkinointivideoista, jonka takia myös LG on päättänyt poistaa videon pian julkaisun jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Videolla mainostetaan LG:n uutta V60 ThinQ -älypuhelinta sekä sen erikoista kaksoisnäyttölisätarviketta. Erikoisen TikTok-mainoksesta tekee se, että videolla iäkäs mies ottaa kuvia nuoresta naisesta, joka huomaa tilanteen. Nainen katsoo miehen puhelimelta kuvia, joissa kuitenkin näkyy vain, että mies on ottanut selfieitä itsestään. Myöhemmin videolla näytetään, että mies otti myös kuvia naisen hameesta ja jaloista. Videon voi katsoa alapuolella olevasta Twitter-upotuksesta.

LG on reagoinut tilanteeseen nopeasti virallisella TikTok-tilillänsä, jossa pahoitellaan videon aiheuttamaa harmia. LG myös pyrkii estämään vastaavanlaisten huonosti suunniteltujen sisältöjen julkaisemisen tulevaisuudessa.

”Julkaisimme äskettäin lyhyen sisällön, joka ei vastannut LG Electronicsin standardeja ja käytäntöjä. LG:n Puolan digitaalinen markkinointitiimi ei suodattunut sitä oikein, ja se poistettiin heti. Pahoittelemme tämän huonosti suunnitellun sisällön mahdollisesti aiheuttamaa harmia. Pyrimme estämään tällaisten tapahtumien toistumisen tulevaisuudessa.”, kommentoi LG Puola omalla TikTok-tilillänsä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:LG