LGYleinen

LG vahvisti: Harkinnassa älypuhelinliiketoiminnan lopettaminen tai myyminen

Eteläkorealainen LG on harkitsemassa luopumista älypuhelinliiketoiminnastaan. Yhtiön toimitusjohtaja Kwon Bong-Seok on ilmoittanut asiasta sähköpostilla työntekijöilleen sekä kommentoinut asiaa medioille. LG on avoin kaikille älypuhelinliiketoimintaa koskeville päätöksille, mutta tällä hetkellä vaihtoehdot näyttävät olevan liiketoiminnan lopettaminen tai sen osien myyminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG:n Mobile Communications (MC) -liiketoimintayksikkö on ollut tappiollinen 23 peräkkäistä neljännestä, joten yhtiö harkitsee yksikön tulevaisuutta uudelleen. Raporttien mukaan LG:n ilmoitus älypuhelinliiketoiminnan tulevaisuudesta on tehty todennäköisesti työntekijöiden rauhoittamiseksi, ennen kuin yritys päättää liiketoiminnan kohtalosta, jota odotetaan tammikuun lopulla.

Työntekijöille lähetetyn sähköpostin mukaan kaikkien työntekijöiden työsuhde säilyy pääsääntöisesti riippumatta siitä, mitä yritys päättääkin tehdä älypuhelinliiketoiminnan suhteen. LG:n taival älypuhelimissa on ollut viime vuosina varsin haastava, eikä yhtiö ole pystynyt kilpailemaan kiinalaisvalmistajien kanssa. Lisäksi yhtiön erikoista LG Wing -älypuhelinta myytiin odotettua vähemmän.

”Puhelinliiketoiminnan osalta uskomme, että olemme päässeet pisteeseen, jossa meidän on tehtävä paras valinta tekemällä kylmä arvio nykyisestä ja tulevasta kilpailukyvystämme.”, kertoi LG:n edustaja.

Lähde: Reuters.com, Thelec.kr (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Hyvä vaan et harkitsevat, turhat vaan pois markkinoilta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:LG