MediaTekYleinen

MediaTek esitteli tehokkaan Dimensity 9200 -järjestelmäpiirin – merkittäviä parannuksia tulossa Android-huippupuhelimiin

MediaTek Dimensity 9200

MediaTek on tänään esitellyt uuden Dimensity 9200 -järjestelmäpiirin, joka on yhtiön tuorein huippuluokan laitteisiin suunnattu tehopiiri. Uutuuspiirissä on panostettu suorituskykyyn ja älykkääseen virrankulutukseen.

Dimensity 9200 on ensimmäinen älypuhelimiin suunnattu järjestelmäpiiri, jossa on Arm Cortex-X3 -ydin, joka toimii yli 3 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi kyseessä on ensimmäinen järjestelmäpiiri 11-ytimisellä Arm Immortalis-G715 -grafiikkaprosessorilla, jossa on tuki laitteistopohjaiselle säteenseurantamoottorille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiiri koostuu siis yhdestä Cotex-X3-ytimestä, joka toimii 3.05 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi käytössä on kolme 2,85 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A715-ydintä sekä neljä 1,8 GHz:n kellotaajuudella toimivaa Cortex-A510-ydintä. Dimensity 9200 on valmistettu toisen sukupolven TSMC:n 4 nanometrin prosessilla.

Mukaan on saatu myös MediaTekin kehittämä HyperEngine 6.0 -peliteknologia, joka tekee kokemuksesta nopean ja sujuvan esimerkiksi pelatessa mobiilipelejä. Dimensity 9200 tukee myös MiraVision 890 -näyttötekniikkaa. Järjestelmäpiiri tukee sen ansiosta jopa 240 hertsin näyttöjä Full HD -tarkkuudella sekä WHQD-näyttöjä 144 hertsin virkistystaajuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MediaTekin mukaan uutuuspiiri tarjoaa jopa 30 prosenttia pienemmän virrankulutuksen AI-NR:llä ja 45 prosenttia pienemmän virrankulutuksen AI-SR:llä. Tarjolla on myös kuudennen sukupolven APU 690 -tekoälyprosessori, joka sisältää jopa 35 prosenttia nopeamman suorituskyvyn ETHZ5.0-testissä verrattuna edeltäjäversioon.

Dimensity 9200 on ensimmäinen Wi-Fi 7 -valmis järjestelmäpiiri, joka tukee jopa 6,5 Gbps:n tiedonsiirtonopeutta. Järjestelmäpiirissä on kehittynyt sisäänrakennettu 5G-modeemi, joka tukee mmWave- ja sub-6GHz:n verkkoja. Dimensity 9200 tukee myös LPDDR5X-RAM-muistia sekä UFS 4.0 -standardiin perustuvia muisteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiirin Imagiq 890 -kuvasignaaliprosessori parantaa kuvauskokemusta. Tuettuna on esimerkiksi RGBW-sensorit, jonka ansiosta Dimensity 9200 -puhelimet voivat säästää 34 prosenttia enemmän virtaa kuin kilpailevissa ratkaisuissa. MediaTek kertoo parantaneensa myös elokuvamaista videokuvausta ja tekoälytoimintoja kamerassa.

MediaTek on kertonut, että Dimensity 9200 tullaan näkemään markkinoilla vuoden 2022 loppuun mennessä.

Lähde: MediaTekin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MediaTek