MetaYleinen

Metan kehittämä Twitter-kopio ”Project 92” paljastui vuotokuvista

Metan ”Project 92” / Kuva: The Verge

Meta on pitänyt työntekijöilleen sisäisen esikatselun tulevasta Twitterin haastajasta, jonka myötä sovelluksen ensimmäiset kuvat ovat vuotaneet. Sisäinen koodinimi uudelle sosiaalisen median alustalle on ”Project 92”, mutta huhujen mukaan virallinen nimi saattaisi olla ”Threads”.

Vuotaneet kuvat paljastavat yleisen käyttöliittymän olevan pitkälti identtinen Instagramin kanssa, mutta tällä kertaa mukana ei ole kuvia. Metan tuotejohtajan mukaan tuleva sosiaalisen median alusta hyödyntää ActivityPub-yhteisöprotokollaa, jonka avulla käyttäjät voivat siirtää Instagram-tilinsä ja seuraajansa suoraan uudelle alustalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Metan johtajan kerrotaan sanoneen uuden sovelluksen olevan vastaus Twitterille. Metan kerrotaan saaneen useita kyselyitä vakaasta Twitter-vaihtoehdosta julkisuuden henkilöiltä. Sovelluksen pitäisi olla läpinäkyvästi toimiva sekä turvallinen väline tietojen jakamiseen.

Metan kerrotaan saaneen alustalle mukaan jo useita julkisuudesta tuttuja henkilöitä, joita ovat muun muassa DJ Slime, ja yhtiön huhutaan neuvottelevan Oprah Winfreyn ja Dalai Laman kanssa. Uuden sosiaalisen median projektin kehitys aloitettiin tammikuussa ja sen pitäisi tulla tarjolle pian.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Meta