AndroidHMDNokiaYleinen

Microsoft: HMD global julkaisee tänä vuonna kaksi Nokia-puhelinta – lisää luvassa ensi vuoden alussa

Väitetty Nokia P1

Väitetty Nokia P1

Nokian tuotemerkki on vihdoin palaamassa maailmanmarkkinoille, kun suomalainen HMD global tulee esittelemään uusia älypuhelimia ja tabletteja, jotka pohjautuvat Android -käyttöjärjestelmään sekä peruspuhelimia, jotka hyödyntävät Series 30+ -käyttöjärjestelmää. Uusien laitteiden julkaisusta HMD global ei toistaiseksi ole kertonut mitään, mutta erinäisiä huhuja on pyörinyt aina neljästä tänä vuonna julkaistavasta älypuhelimesta vuonna 2017 julkaistaviin puhelimiin.

Uusin Vietnamista peräisin oleva huhu kertoo kuitenkin toista. FPT Tradingin tietojen mukaan tänä vuonna markkinoille olisi tulossa kaksi Nokia-puhelinta. Tiedot pohjautuvat Microsoftin ja tuotteiden jakelija FPT Tradingin viime viikolla käytyyn neuvotteluun, jossa Microsoft Devicesin johtaja James Rutherfoord14 on puhunut kahdesta uudesta Nokia-puhelimesta, jotka ovat HMD globalin valmistamia sekä kahdesta älypuhelimesta, joiden julkistus on sijoitettu ensi vuoden alkuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin Microsoftin tehdas Bac Ninh Vietnamissa myytiin Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobilelle 350 miljoonalla dollarilla. Raporttejen mukaan juuri tämä tehdas olisi valmis aloittamaan kahden uuden Nokia-puhelimen tuotannon.

Myös nämä tiedot kannattanee ottaa varauksella, sillä Nokian ja HMD globalin ympärillä pyörii tällä hetkellä kasvavissa määrin huhuja, joista monikaan ei ole totta. Aikaisemmin tällä viikolla uutisoimme Nokia D1C -puhelimesta, josta odotetaan ensimmäistä HMD globalin valmistamaa Nokian tuotemerkkiä hyödyntävää Android -älypuhelinta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android