MicrosoftYleinen

Microsoft julkisti uudet yrityksille suunnatut Surface Pro 10- ja Surface Laptop 6 -laitteet

Surface Pro 10 for Business ja Surface Laptop 6 for Business

Microsoft on tänään esitellyt kaksi uutta Surface-laitetta, jotka ovat yrityksille suunnatut Surface Pro 10 for Business ja Surface Laptop 6 for Business. Mitään mullistavia uudistuksia ei nähdä ulkoisesti, mutta Microsoft on tuonut mukaan merkittäviä teknisiä uudistuksia.

Surface Pro 10 ja Surface Laptop 6 toimivat uusilla Intel Core Ultra 5- ja 7 -prosessoreilla, jotka tarjoavat suuria suorituskyvyn parannuksen verrattuna Surface Pro 9- ja Surface Laptop 5 -laitteissa käytettyihin 12. sukupolven Intel Core -prosessoreihin. Lisäksi laitteissa on enemmän parannuksia yrityskäyttöä ajatellen, kuten enemmän liitäntöjä Surface Laptopissa sekä uudet NPU-ominaisuudet on mahdollistettu sisäisen neuroverkkoprosessorin avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Pro 10 for Business

Surface Pro 10 for Business hyödyntää Intelin uusia Intel Core Ultra 5- ja 7 U -sarjan prosessoreja, joiden kaverina on RAM-muistia 8 gigatavusta aina 64 gigatavuun asti. Lisäksi SSD-tallennustilaa on 256, 512 gigatavua tai 1 teratavu.

Uusittu näyttö tarjoaa 33 prosenttia paremman kirkkauden ja siinä on parempi kontrasti. Näytössä on myös heijastumista vähentävä pinnoite, joka vähentää häikäisyä valonlähteistä ja helpottaa sisällön näkemistä kirkkaissa ympäristöissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoft on myös päivittänyt etukameran, joka tarjoaa nyt 144 asteen kuvakentän sekä 1440p-tarkkuuden. Kamera tukee myös tekoälyllä varustettuja Windows Studio -efektejä. Surface Pro 10 for Business on ensimmäinen Intel-pohjainen Surface Pro, joka tukee 5G-yhteyttä. Lisäksi uutuuslaitteessa on sisäänrakennettu NFC-lukija, mikä mahdollistaa turvallisen salasanan ja -autentikoinnin.

Microsoft on myös päivittänyt Surface Pro Type Coverin uudella Copilot-painikkeella, joka sijaitsee välilyönnin oikealla puolella. Tätä painiketta painamalla avautuu Windows Copilot -käyttöliittymä, josta päästään helposti käsiksi Microsoftin tekoälyratkaisuihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Laptop 6 for Business

Vastaavat päivitykset on saatu myös Surface Laptop 6 for Business -malliin. Suorituskyvystä vastaa Intel Core Ultra 5- ja 7 H -sarjan prosessorit, joiden RAM-muistin määrä voi olla enimmillään 64 gigatavua ja tallennustilavaihtoehtoina on jopa 1 teratavua.

Saatavilla on tutut 13,5- ja 15-tuuman versio kuin Surface Laptop 5 -laitteessa. Uudistuksena on Surface Laptop 6 for Business -mallissa on myös heijastuksia vähentävä näyttö, joka vähentää häikäisyä 50 prosentilla.

Web-kamera on päivitetty 1080p-tasolle, mikä on parannus sen edeltäjän 720p-tasosta. Aivan kuten Surface Pro 10 for Business, myös Surface Laptop 6 for Business tukee nyt tekoälyllä varustettuja Windows Studio -efektejä parempia video- ja äänipuheluita sisäänrakennetun NPU:n avulla. Mukana on myös tuttu Copilot-painike näppäimistössä.

15-tuumaisessa versiossa on myös ylimääräinen USB-C-portti vasemmalla, joten laitteessa on nyt kolme USB-porttia, joista kaksi on USB-C-portteja ja yksi USB-A-portti. 13,5-tuumaisessa mallissa on edelleen vain kaksi porttia, joista toinen on USB-A ja toinen USB-C.

Surface Pro 10 for Business ja Surface Laptop 6 for Business ovat saatavilla vain yrityksille, joten niitä ei ole tarkoitettu kuluttajille. Suomessa Surface Pro 10 for Business maksaa halvimmillaan 1469 euroa ja vastaavasti Surface Laptop 6 for Business maksaa halvimmillaan 1469 euroa 13,5 tuumaisena ja 1709 euroa 15 tuumaisena.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft