MicrosoftWindows 10

Microsoftin jättiyllätys paljastui vain tunteja liian aikaisin – tässä on Surface-läppäri

Tuleva Surface-läppäri

Microsoft tulee tänään järjestämään koulutukseen keskittyvän tilaisuuden New Yorkissa. Tilaisuuden antimiin ei ole odotettu kuuluvan uusia Surface-laitteita, mutta Microsoftin on kuitenkin odotettu paljastavan uuden kevyen version Windows 10 -käyttöjärjestelmästä.

Nyt tuoreimpien tietojen mukaan Microsoft tulee kuitenkin esittelemään uuden Surface-laitteen, joka perustuu Windows 10 S -versioon. Windows 10 S:n odotetaan olevan kevennetty versio täydestä Windows 10:stä. Uuden version odotetaan olevan pitkälti samanlainen kuin hylätty Windows RT, johon pystyi lataamaan sovelluksia vain Microsoftin omasta kaupasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on siis koulutukseen suunnattu laite. Twitter-käyttäjä WalkingCat on tänään julkaissut kuvia Microsoftin tulevasta Surface-läppäristä. Tiettävästi Microsoftin uuden läppärin tarkoituksena on olla kilpailija Googlen Chromebook Pixel -laitteelle.  Tällä hetkellä uudesta tietokoneesta ei ole juurikaan tietoja, mutta siinä pitäisi olla muun muassa 13,5 tuuman PixelSense -näyttö ja laite tulee saataville neljässä värissä, jotka ovat platina, viininpunainen, cobalt blue ja graphite gold.

Vaikka kyseessä on ”kevyt” tietokone, niin Microsoft säilyttää laitteessa Surface -tableteista tutun kangaspäälysteisen näppäimistön. Kuvien perusteella laitteessa on yksi tavallinen USB-portti, mini DisplayPort sekä muista Surface-laitteista tuttu latausliitäntä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft