Mikä on Huawei AppGallery? Sovellusvalikoima laajenee jatkuvasti innovatiivisilla sovelluksilla
AppGallery on Huawein ekosysteemiin kuuluva sovelluskauppa, josta löytyy paljon erilaisia sovelluksia sekä pelejä. AppGallery on myös kolmanneksi suurin sovelluskauppa, joka tekee siitä erittäin houkuttelevan kauppapaikan muun muassa sovelluskehittäjille. Tällä hetkellä AppGalleryssa on yli 1,8 miljoonaa rekisteröitynyttä sovelluskehittäjää, joten sovelluksia tullaan julkaisemaan kaupassa myös tulevaisuudessa.
Huawein AppGallery laajenee joka päivä uusilla sovelluksilla ja kuukausittain kauppaan lisätään yli 5000 Huawein tarkistamaa ja hyväksymää laadukasta sovellusta. AppGallerysta löytyy jo yli 96 000 sovellusta, jotka on jo integroitu Huawei Mobile Services (HMS) Core -rajapintoihin, ja kyseiset sovellukset toimivat saumattomasti kaikissa Huawein laitteissa. Suomessa AppGallery-sovelluskaupan merkitys kuluttajien arjessa on suuri, sillä kauppa löytyy yli 800 000 Suomessa myydystä Huawei-laitteesta.
Viimeisen vuoden sisällä Huawei on pystynyt laajentamaan AppGalleryn sovellusvalikoimaa huimasti ja kauppaan on saatu monia paikallisia suomalaissovelluksia sekä globaaleja, tunnettuja sovelluksia. Huawei tarjoaa muun muassa Suomessakin sovelluskehittäjille monipuolisia yhteistyö- ja tukimahdollisuuksia, sillä Huawei pystyy esimerkiksi tarjoamaan rahallista tukea sekä markkinointiapua sovelluksen kehittämiseen ja näkyvyyden parantamiseen.
Kaupassa jo paljon suomalaisia sovelluksia
Suomalaissovellukset eivät puutu myöskään AppGallerysta, sillä Huawei on onnistunut saamaan suomalaiskehittäjät tuomaan palvelunsa myös Huawein puhelimien ulottuville. Merkittävimpiä suomalaisille tuttuja sovelluksia ovat muun muassa Yle Areena, Telkku.com, Elisa Viihde, Tori.fi, HSL, Foodora, Fonecta Caller, Iltalehti sekä Foreca.
Tutuista palveluista muun muassa Fonecta Caller sekä Foodora hyödyntävät vahvasti Huawein ekosysteemin tarjoamia rajapintoja sekä toteutuksia. Samalla molemmat palvelut ovat edelläkävijöitä tuomalla palvelunsa Huawein kuluttajien saataville sekä tukevat palvelua kolmannella suurella alustalla.
Fonecta Callerilla on lähes miljoona käyttäjää kuukaudessa, joka tekee siitä yhden Suomen suosituimmista hyötysovelluksista. Palvelun avulla voi helposti hakea henkilöitä, puhelinnumeroita, osoitteita, yrityksiä ja palveluita sekä ajoneuvojen rekisteritietoja. Fonecta Callerin ansiosta suomalaiset yhteystiedot yrityksistä ja yksityishenkilöistä kulkevat aina mukana. Sovelluksen avulla näkee myös soittajan tiedot etukäteen ennen kuin vastaa puheluun.
Fonecta Caller on uusittu nyt kokonaisuudessaan ja ensimmäisenä uuden version pariin pääsevät Huawein laitteiden käyttäjät. Fonecta on nimittäin julkaissut sovelluksen uuden version ensimmäisenä AppGalleryssa.
”Haluamme tarjota kuluttajille mahdollisimman hyvän asiakaskokemuksen niissä kanavissa ja niillä alustoilla, joissa he haluavat asioida ja Huawein AppGallery merkittävällä käyttäjämäärällään on ehdottomasti yksi niistä. Huawein asiantuntijat ovat tukeneet meitä erittäin hyvin sovelluksen julkaisuprosessin aikana ja odotamme innoissamme millaisen vastaanoton uudistettu Fonecta Caller alustalla saa”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Harju Fonectalta.
Foodora on Suomen suurin ruoan tilaus- ja toimituspalvelu, joka toimii Suomessa yli 80 kaupungissa. Palvelussa on tuhansia ravintoloita ja aktiivisia kuskeja on maanlaajuisesti yli tuhat. Foodoran omistaa saksalainen Delivery Hero -konserni, jolla on toimintaa yli 40 maassa Euroopassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Lähi-Idässä. Delivery Hero -konsernin sovellukset toimittavat yli 3 miljoonaa toimitusta joka ikinen päivä.
“Tuotteiden tilaaminen kotiovelle sovelluksen avulla on maailmanlaajuisesti voimakkaassa nousussa oleva trendi. Ihmiset viettävät nykyään paljon aikaa puhelimen parissa, joten on vain luontevaa, että he haluavat yhä enenevässä määrin myös tehdä ostoksia puhelimen avulla. On tärkeää, että sovellukset ovat helposti saatavilla ja toimivat moitteetta, joten olemme erittäin innoissamme Huawein AppGalleryn kanssa tehdystä yhteistyöstä”, kertoo Foodora Suomen toimitusjohtaja Joonas Kuronen.
Globaaleja sovelluksia aina vain enemmän
AppGallery laajenee jatkuvasti myös tutuilla globaaleilla sovelluksilla. AppGallerysta on löytynyt jo pitkään muun muassa nuorten keskuudessa suositut TikTok sekä Snapchat, mutta viime aikoina valikoima on laajentunut vahvasti. Huawein sovelluskauppaan on saatu mukaan muun muassa navigointipalveluita, kuten HERE WeGo sekä TomTom Go.
Sovelluskaupan tuore tulokas TomTom GO -navigointisovellus on helppokäyttöinen ja siinä on runsaasti ominaisuuksia, kuten kaistaopastus, reitinhaku ja liikenteen seuranta, jotka helpottavat autoilijan elämää. Sovellus tarjoaa myös 3D-karttoja, jotka kuljettaja voi halutessaan ladata ja tallentaa omaan puhelimeensa. Tällöin kartat ovat käytössä, vaikka netti katkeaisi.
”TomTom pitää maailman liikkeellä innovatiivisten ja tarkkojen teknologioiden avulla, ja sadat miljoonat ihmiset luottavat meihin maailmanlaajuisesti. Olemme iloisia voidessamme työskennellä teknologiajohtaja Huawein kanssa, jotta näkemyksemme turvallisemmasta ja ruuhkattomasta maailmasta saataisiin askeleen lähemmäksi todellisuutta”, kertoo TomTomin kuluttajamarkkinoinnin ja tuotekokemuksen johtaja Carol Picou-Katmann.
Yksi merkittävistä lisäyksistä AppGalleryyn on ASOS, joka on yksi maailman suurimmista muotiverkkokaupoista. Kätevä ASOS-mobiilisovellus tarjoaa suoraan puhelimesta pääsyn ostamaan tai katselemaan uutta muotia. AppGallerysta löytyy myös lukuisia muita globaalisti tunnettuja hyötysovelluksia, kuten viestintäpalvelut Telegram sekä Jodel. Mobiilipelien ystäville AppGallery tarjoaa muun muassa Epic Gamesin oman sovelluksen, strategiapeli Rise of Kingdomsin sekä satoja muita mielenkiintoisia pelejä aina pulmapeleistä lapsille suunnattuihin peleihin.
Puuttuuko jokin sovellus? Petal Searchin kautta sekin löytyy
Huawei on lanseerannut AppGallery-sovelluskaupan tueksi myös oman hakupalvelunsa, joka kantaa nimeä Petal Search. Kyseessä on monipuolinen hakupalvelu, jonka kautta pystytään lataamaan sovelluksia AppGalleryn ulkopuolelta Huawein kumppaneiden sivujen kautta. Petal Search on erinomainen työkalu sellaisien sovelluksien asentamiseen, joita odotetaan vielä AppGallery-sovelluskaupan valikoimiin.
Petal Search on esiasennettuna kaikissa Huawein uusissa älypuhelimissa, mutta tarvittaessa sen voi ladata myös AppGalleryn kautta. Petal Search kerää yhteen paikkaan tutut Android-sovellukset ja toimii samalla hakukoneena sovelluksille. Petal Searchin avulla voidaan ladata Android-sovelluksia luotettavista paikoista, kuten APKPure-palvelusta, jonka jälkeen Petal Search hoitaa itsekseen myös sovelluksien asentamisen.
Huawein tarjoaman monipuolisen Petal Search -palvelun kautta voidaan ladata muun muassa Facebook, Twitter, Spotify tai vaikkapa monet pankkisovellukset, jotka toimivat erittäin hyvin myös ilman Googlen palveluita. Petal Searchin kautta on mahdollista asentaa aina myös uusimmat versiot kaikista sovelluksista, jotka ovat palvelun kautta ladattu puhelimeen. Huawei noudattaa Petal Search -hakusovelluksen osalta tiukkoja yksityisyydensuojan ja tekijänoikeussuojan säännöksiä. Petal Search -hakusovellukselle on myönnetty European Privacy Steal for GDPR Compliance -sertifikaatti.
Alapuolella oleva video kertoo älykkäästä Petal Search -sovelluksesta tarkemmin. Petal Search on yksinkertaisesti tie miljooniin sovelluksiin sekä mobiilipeleihin.
Huawei pumppaa isot rajat eri tahoille jotta heistä puhutaan hyvää.
Kuten sulle. ⬆️
Eikös ole hyvä, että USA:n tarjoamien palveluiden rinnalla on vaihtoehtoja. Onko NSA:n vakoilu sen parempaa tai ystävällisempää kuin mahdollinen Kiinan harjoittama?
Siinäpä sitä vasta onkin ihmettelijöille ihmettelemistä?