HuaweiYleinen

Mitä ihmettä Huawei? Kiinassa esiteltiin karsitut 4G-versiot huippuluokan Mate X2-, Mate 40 Pro- ja Mate 40E -puhelimista

Huawei Mate X2 4G

Huawei esitteli kotimarkkinoillaan Kiinassa helmikuun lopulla uuden taittuvanäyttöisen Mate X2 -älypuhelimen, joka yhdistää kaikki Huawein tuoreimmat innovaatiot sekä teknologiat. Kyseessä oli 5G-puhelin uudella Kirin 9000 -järjestelmäpiirillä, vaikka Huaweilla onkin ollut paljon haasteita komponenttien saatavuuden kanssa. Lisäksi viime syksynä esiteltiin Mate 40 Pro -5G-puhelin ja alkuvuodesta nähtiin Mate 40E -5G-puhelin. Nyt Huawei on julkaissut uuden version kaikista kolmesta huippuluokan Mate-puhelimestaan, joista on karsittu 5G-yhteydet pois.

Kiinassa on esitelty Mate X2 4G-, Mate 40 Pro 4G- ja Mate 40E 4G -puhelimet kaikessa hiljaisuudessaan. Mate X2 ja Mate 40 Pro ovat olleet alun perin varusteltuna huippuluokan Kirin 9000 -järjestelmäpiirillä, jossa on integroitu 5G-modeemi. Nyt karsittu 4G-versio molemmista puhelimista tarjoaa edelleen Kirin 9000 -järjestelmäpiirin, josta on poistettu 5G-tuki. Lisäksi Mate 40E -puhelimessa ollut Kirin 990E -järjestelmäpiiri on tukenut aikaisemmin 5G-yhteyksiä, mutta nyt Huawei on joutunut karsimaan 5G-tuen pois.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On mahdollista, että Huawei on joutunut syystä tai toisesta jättämään 5G-modeemin pois järjestelmäpiiristä, mutta sekin kuulostaa erikoiselta. Huawei on aikaisemminkin julkaissut 4G-versioita jo markkinoilla olevista puhelimistaan, sillä 5G-teknologiaa sisältävien komponenttien on tiedetty olevan vähissä. Aikaisemmin Kiinassa esiteltiin muun muassa Huawei P40 4G -puhelin noin vuosi puhelimen 5G-version julkaisun jälkeen.

Muilta osin Mate X2 4G-, Mate 40 Pro 4G- ja Mate 40E 4G -puhelimet ovat edelleen identtisiä 5G-versioiden kanssa. Huawei ei ole toistaiseksi kertonut uusien 4G-versioiden saatavuudesta tai hinnoittelusta, mutta hintojen odotetaan laskevan, sillä niissä ei ole 5G-yhteyksiä.

Lähde: Huawei Mate X2 4G -tuotesivu, Mate 40 Pro 4G -tuotesivu, Mate 40E 4G -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei