Yleinen

Moi Mobiili tuo tarjolle epätavalliset 5G-liittymät – hinta määräytyy 5G-verkossa kulutetun datan mukaan

Moi Mobiili on ilmoittanut tuovansa markkinoille maailman ensimmäisen reilun 5G:n. Uusissa liittymäpaketeissa laskutetaan 5G-hinnasta vain sen mukaan, kuinka suuri osa datan käytöstä on kulutettu 5G-verkossa. Loppu laskutus perustuu halvempaan 4G-hintaan.

”Useat ihmiset haluaisivat käyttää nopeita 5G-yhteyksiä ja jopa 70 prosenttia uusista myytävistä puhelimista on 5G-malleja. Olemme kuitenkin huomanneet, että osa asiakkaista on vielä odottavalla kannalla 5G-verkon peiton ja hinnankin osalta. Tällä Moin uudella 5G-liittymätuotteistuksella asiakkaat siis maksavat datasta 5G-hinnan vain silloin, kun asiakkaalla on käytössä 5G-päätelaite ja siinä on 5G-verkko tosiasiassa käytössä. Emme ole missään maailmassa nähneet tällaista”, Moin toimitusjohtaja Petri Lahtinen iloitsee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikissa Moin liittymissä on ollut käytössä puheluiden ja tekstiviestien enimmäishinta. Eli asiakas maksaa puheluista ja tekstiviesteistä käytön mukaan tai enimmillään 4 euroa kuussa. Nyt automaattinen hintaleikkuri on tuotu myös datahintoihin.

”Yleensä operaattorilta on totuttu saamaan hinnankorotuksia ja alennuksia uusille asiakkaille. Meillä tämä muutos on todella reilu myös olemassa oleville asiakkaille. Valtaosa asiakkaista ei tarvitse kuitenkaan rajatonta dataa – jos jostain syystä, esimerkiksi nyt joulunaikaan, datan käyttö kuitenkin pompsahtaa, niin Moi Potti -liittymässä automaattinen hintaleikkuri takaa, ettei lasku kuitenkaan pompsahda”, Lahtinen jatkaa.

Moi Mobiili on tehnyt muutoksia myös liittymäpaketteihin, jotka ovat listattuna alapuolella.

  • Moi Reilu 5G 400, 19–27 €/kk: Entinen Moi Rajaton 5G 300 muuttuu Moi Reilu 5G 400:ksi, samalla liittymän datanopeus kasvaa 300 megabitistä sekunnissa 400 megabittiin sekunnissa. Lisäksi liittymän kuukausihinta laskee vähintään kahdella eurolla. Liittymä laskuttaa 5G-verkosta vain sen mukaan kuin asiakas käyttää dataa 5G-verkossa. Muina aikoina laskutus perustuu halvempaan 4G-hintaan, joka on 19 euroa kuukaudessa. Lisäksi liittymässä on 5 gigaa enemmän EU-datasiirtoa: 20 gigan sijasta 25 gigaa EU-roaming datasiirtoa. EU-lisädatan hinta laskee 3,5 eurosta 3 euroon/ylittyvä giga.
  • Moi Reilu 5G 1000, 35–43 €/kk: Entinen Moi Rajaton 5G 1000 muuttuu Moi Reilu 5G 1000:ksi. Liittymän hinta laskee 44 eurosta 43 euroon kuukaudessa. Lisäksi liittymä laskuttaa 5G-verkosta vain datan käytön mukaan. Muina aikoina laskutus perustuu 4G-hinnoitteluun, joka on vähimmillään 35 euroa kuukaudessa. Samalla liittymään tulee 5 gigaa lisää EU-datasiirtoa: 25 gigan sijasta 30 gigaa EU-roaming datasiirtoa. EU-lisädatan hinta laskee 3,5 eurosta 3 euroon/ylittyvä giga.
  • Moi Potti, 9 €/kk: Moin Kuuden gigan simmi muuttuu Moi Potiksi. Moi Potissa datamäärä säilyy ennallaan, mutta uutena ominaisuutena mukaan tulee automaattinen hintaleikkuri. Sen ansiosta puhelinlaskussa ei tule ikäviä yllätyksiä. Asiakas maksaa kuitenkin enintään 10 lisägigasta/liittymä, vaikka dataa käyttäisi jostain syystä tätä enemmänkin. Lisädata maksaa 1,50 €/Gt (alkavalta gigalta), kuitenkin enintään 15 euroa. Liittymään sisältyy 6 gigaa dataa ja myös EU-dataa/kk saa 6 gigaa. EU-lisädatan hinta laskee 3,5 eurosta 3 euroon/ylittyvä giga.
  • Moi Rajaton, 18 €/kk: Moi Rajaton 4G 100 muuttuu Moi Rajaton 4G 200:ksi eli liittymän maksimi datanopeus tuplaantuu 100 megabitistä sekunnissa 200 megabittiin sekunnissa. Samalla liittymäpakettiin tulee 5 gigaa lisää EU-datasiirtoa: 15 gigan sijasta 20 gigaa EU-roaming datasiirtoa. EU-lisädatan hinta laskee 3,5 eurosta 3 euroon/ylittyvä giga.

Lähde: Moi Mobiilin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen