HuaweiYleinen

Huawei Watch GT Runner julkaistiin globaaleille markkinoille – tarjoaa lisäominaisuuksia juoksijoille

Kiinalainen Huawei on tänään vahvistanut tuovansa globaalisti myyntiin uuden Huawei Watch GT Runner -älykellon, joka laajentaa yhtiön älykellovalikoimaa entisestään. Vasta hiljattain yhtiö julkaisi Watch GT 3 -malliston kellot, mutta nyt uusi Watch GT Runner on suunnattu erityisesti aktiivisille juoksijoille.

Uutuuskellossa Huawei on ottanut huomioon sen, että laite olisi mahdollisimman mukava pitää mukana myös juostessa. Huawei Watch GT Runner on ainoastaan 38,5 grammaa painava, joten sitä on mukava pitää kädessä. Kello on valmistettu pääosin polymeerikuidusta ja se on valittavissa mustassa tai harmaassa väriversiossa. Mitoiksi on ilmoitettu 46,4 x 46,4 x 11 millimetriä ja tarjolla on vain silikonisia rannekkeita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on panostanut kellossa GPS-yhteyteen ja Watch GT Runner tarjoaa ensimmäisen ”kelluvan antennin”, joka parantaa GPS:n suorituskykyä 135 prosentilla. Tämän pitäisi mahdollistaa aikaisempaa parempi tarkkuus muun muassa kaupunkiympäristössä. Lisäksi kello tukee viittä eri satelliittijärjestelmää, jotka ovat GPS, Beidou, GLONASS, GALILEO ja QZSS.

Watch GT Runner tarjoaa 1,43 tuuman kokoisen pyöreän AMOLED-näytön, jonka tarkkuus on 466 x 466 pikseliä. Tallennustilaa on 4 gigatavua ja akun luvataan kestävän 14 päivää. Huawei on varustellut kellon magneettisella laturilla. Käyttöjärjestelmänä on yhtiön oma HarmonyOS.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älykellossa on myös tutut urheilu- ja terveysominaisuudet. Huawein mukaan reaaliaikainen sykkeen mittaus on tarkka ja käytössä on yhtiön TruSeen 5.0+ -algoritmi. Lisäksi mukana on Suomessa kehitetty TruSport-algoritmi, joka tarjoaa Watch GT Runner -älykellossa erittäin tarkan harjoituksen kuormittavuuden arvioinnin. Mukana on myös kellotaulu, joka on suunnattu juoksijoille. Kellotaulu kertoo tarkemmin erilaisia urheilutietoja harjoituskuormituksesta juoksuindeksiin. Watch GT Runner tarjoaa myös AI-avusteisen juoksuavustajan.

Älykello julkaistiin jo aikaisemmin Kiinassa, mutta nyt se on tullut saataville ensimmäisille globaaleille markkinoille. Muun muassa Thaimaassa Watch GT Runnerin hinnaksi on kerrottu 9990 Thaimaan bahtia, eli suoraan muunnettuna hinta olisi 270 euroa. Huawei ei ole toistaiseksi tiedottanut uutuuskellon saatavuudesta Suomessa.

Lähde: Huawei Watch GT Runner -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei