Motorolan odotetaan julkaisevan uudet Edge 20 -sarjan älypuhelimet myöhemmin tällä viikolla 29. heinäkuuta. Jo eilen tunnettu vuotaja Evan Blass paljasti Motorola Edge 20 Pro -mallista tarkan tuotekuvan, mutta nyt nettiin on vuodettu kaikista kolmesta puhelimesta tarkkoja teknisiä tietoja sekä tuotekuvia. Luvassa on Motorola Edge 20 Lite, Motorola Edge 20 ja Motorola Edge 20 Pro.
Motorola Edge 20 Lite tulee olemaan malliston edullisin laite, mutta tarjoaa isovelimalleista tuttuja ominaisuuksia. Motorola luottaa 6,7 tuuman Full HD+ -tasoiseen näyttöpaneeliin, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Puhelimen tehoista tulee vastaamaan MediaTekin kehittämä Dimensity 720 -järjestelmäpiiri, joten kyseessä on edullinen 5G-älypuhelin. Käyttöjärjestelmänä toimii heti tuoreelta Android 11.
Laitteen takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu tietojen mukaan 108 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosaan on huhuttu tarkkaa 32 megapikselin kamerasensoria. Motorola Edge 20 Lite tarjoaa lisäksi 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Laitteessa on lisäksi microSD-muistikorttipaikka. Motorola on laittanut puhelimeen 5000 milliampeeritunnin akun, jota ladataan 30 watin tehoisella pikalaturilla.
Kuvien perusteella Motorola Edge 20 Lite näyttää jopa hieman Xiaomi Mi 11 -puhelimelta, sillä takaosassa on neliömäinen kamera-alue. Puhelimen takaosassa nähdään lisäksi Motorolan logo ja etuosassa on etukamerareiällä varusteltu näyttöpaneeli. Laitteen oikeassa reunassa on esillä äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroitu sormenjälkilukija. Vasemmassa reunassa on todennäköisesti Google Assistant -painike.
Motorola Edge 20 on malliston perusversio, joka tarjoaa 6,7 tuuman Full HD+ -tasoisen näyttöpaneelin, jossa on korkea 144 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi tehoista on vastaamassa Qualcommin tuore Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tallennustilaa ei voida laajentaa, sillä puhelimessa ei ole muistikorttipaikkaa.
Laitteen takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 108 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Lisäksi etuosassa on tarkka 32 megapikselin selfiekamera. Motorola Edge 20 on varusteltuna myös 4000 milliampeeritunnin akulla sekä 30 watin tehoisella pikalatauksella. Puhelimen hinnaksi uusi vuoto on kertonut 499 euroa ja se on tulossa tarjolle kahdessa väriversiossa, jotka ovat Frosted Grey sekä Frosted White.
Vuotokuvat paljastavat Edge 20 -puhelimen saavat myös laatikkomaisen kamera-alueen takaosaansa ja etuosassa nähdään etukamerareiällä varusteltu näyttö. Puhelimen kehys on nähtävästi muovista valmistettu ja samalla kyljistä varsin tasainen. Motorola on laittanut Edge 20:n oikeaan kylkeen äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainikkeen, johon on todennäköisesti integroitu sormenjälkilukija. Vasemmassa kyljessä on esillä Google Assistant -painike.
Motorola Edge 20 Pro tulee olemaan malliston kärkimalli, josta on nyt vuodettu myös uusia kuvia sekä tietoja. Laitteessa on suuri 6,7 tuuman näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 144 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa malliston tehokkain Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.
Kameroita Motorola Edge 20 Pron takaosassa on kolme, jotka ovat 108 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 8 megapikselin periskooppikamera 5x optisella zoomauksella. Puhelimessa on lisäksi 4500 milliampeeritunnin akku sekä 30 watin pikalataus. Puhelimen hinnan on kerrottu olevan noin 699 euroa ja se tulee saatavilla väreissä Midnight Blue ja Blue Vegan Leather.
Kuvat eivät paljasta Edge 20 Prosta enää mitään suurempia yksityiskohtia, vaan muotoilu on varsin samanlainen kuin Edge 20 -perusmallissa. Motorola on pyöristänyt pro-version takaosaa ja kehyksiä hieman enemmän.
Puhelimien julkaisua odotetaan globaalisti 29. heinäkuuta, joten kovin kauaa varmoja tietoja ei enää tarvitse odottaa.
Lähde: Techniknews.net (saksaksi)