OnePlusYleinen

Näin OnePlus 8 Pro ja OnePlus 7T Pro eroavat toisistaan – hyvästi pop-up-kamera!

OnePlus 8 Pro on monella tavalla yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista huippupuhelimista sekä muutamalla osa-alueella selvästi erilainen kuin viime vuoden syksyllä julkaistu OnePlus 7T Pro. OnePlus on tuttuun tapaan nostanut edelleen hinnoittelua, mutta luonnollisesti myös ominaisuudet ja tekniset ratkaisut ovat ottaneet harppauksen eteenpäin. Lisäksi OnePlus 8 Pro tukee nyt myös 5G-yhteyttä, mikä nostaa heti laitteen hinnoittelua selvästi.

Rakenteessa OnePlus on mennyt selvästi sirompaan, ergonomisempaan ja enemmän huippupuhelimien suuntaan. OnePlus 8 Pro on hieman korkeampi, kapeampi sekä ohuempi verrattuna OnePlus 7T Prohon. Myös painoa on saatu tiputettua hieman alaspäin. Molemmat puhelimet rakentuvat edelleen alumiinikehyksestä ja lasipinnoista, mutta OnePlus 8 Prohon on saatu vihdoin virallinen IP68-luokitus, joka takaa siis paremman vedenkestävyyden. Muotoilussa OnePlus luottaa varsin tuttuun ilmeeseen, sillä etuosassa on kaartuva näyttö ja takaosassa kamerat on sijoitettu pystysuuntaisesti ja keskitetysti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttöä OnePlus on vienyt hieman eteenpäin sekä samalla hieman tuonut kokoa lisää. OnePlus 8 Prossa on 6,78 tuuman QHD+ -tasoinen Fuild AMOLED -näyttö, kun OnePlus 7T Prossa on pienempi 6,67 tuuman QHD+ -tasoinen Fuild AMOLED -näyttö. Eroavaisuuksia löytyy näytön kaartuvuudesta sekä virkistystaajuudesta. OnePlus 8 Prossa näytön reunat kaartuvat selvästi jyrkemmällä kulmalla, kun OnePlus 7T Prossa kaartuvuus on hieman loivempi. Lisäksi OnePlus 8 Prohon on saatu ensimmäistä kertaa 120 hertsin virkistystaajuus, kun viime vuonna luotettiin 90 hertsiin.

Yksi suurimmista muutoksista on tehty etukameran toteutukseen. Vielä viime vuonna OnePlus vannoi pop-up-kameroiden nimeen, sillä se takasi koko näytön kokemuksen ilman häiriötekijöitä. Nyt OnePlus 8 Prossa etukameraa varten on tehty reikä näyttöön, sillä OnePlus näki pop-up-kameran tuottavan ylimääräistä painoa sekä vedenkestävyyden toteuttaminen olisi ollut haastavaa, ellei jopa mahdotonta. Etukameroiden tarkkuus molemmissa malleissa on kuitenkin 16 megapikseliä.

Takaosan kameroissa on myös selviä muutoksia ja OnePlus on panostanut OnePlus 8 Prossa niihin osa-alueisiin, jotka ovat olleet käyttäjien mielestä tärkeimmässä roolissa. OnePlus 8 Prossa on neloiskamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 8 megapikselin telekamerasta sekä 5 megapikselin Color Filter -kamerasta. OnePlus 7T Prossa saatiin viime vuonna tyytyä kolmoiskameraan, joka koostui 48 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on OnePlus 8 Prohon on tuotu siis yksi lisää ja erityisesti ultralaajakulmakameraan on tehty suuria muutoksia. Color Filter -kameralla saadaan hieman erilaista kuvamateriaalia aikaiseksi, mutta kyseessä ei ole millään tasolla tärkeä kamera. OnePlus on panostanut tärkeimpiin kameroihin ja vienyt niiden teknisestä toteutusta hieman teenpäin. Telekamera on pitkälti samanlainen molemmissa puhelimissa ja kykenee 3x optiseen zoomaukseen.

Tehoista OnePlus 8 Prossa vastaa luonnollisesti tuore Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, johon on yhdistetty Snapdragon X55 -5G-modeemi. OnePlus 7T Pro -puhelimessa on vanhempi Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri, eikä Suomessa myytävässä versiossa ole tukea 5G-yhteyksille. RAM-muistissakin on muutamia eroavaisuuksia puhelimien välillä, sillä OnePlus 8 Prosta löytyy 8 ja 12 gigatavun versiot ja niissä hyödynnetään tuoretta LPDDR5-tekniikkaa. OnePlus 7T Prosta oli yleisesti myynnissä vain 8 gigatavun versio ja siinä hyödynnettiin vanhempaa LPDDR4X-tekniikkaa. McLaren-erikoisversiossa muistia oli 12 gigatavua. OnePlus 8 Pro- ja OnePlus 7T Pro -puhelimissa on molemmissa 256 gigatavua sisäistä UFS 3.0 -tallennustilaa, mutta nyt OnePlus 8 Prosta on tuotu tarjolle myös 128 gigatavun versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 8 Prossa on myös hieman suurempi akku sekä selvästi eteenpäin vietyä lataustekniikkaa. OnePlus luottaa suureen 4510 milliampeeritunnin akkuun, kun OnePlus 7T Prosta löytyy 4085 milliampeeritunnin akku. Molempia puhelimia voidaan ladata Warp Charge 30T -pikalatauksella, mutta nyt OnePlus 8 Prohon on tuotu myös langaton Warp Charge 30 Wireless -pikalataus sekä käänteinen langaton lataus.

Eroa on tullut myös hinnoitteluun, sillä nyt OnePlus 8 Pro maksaa uutena 8 + 128 gigatavun versiona 899 euroa (12 + 256 Gt -versio 999 euroa), kun OnePlus 7T Pro maksoi 8 + 256 gigatavun versiona 759 euroa. OnePlus 8 Pro- ja OnePlus 7T Pro -puhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

OnePlus 8 Pro vs. OnePlus 7T Pro tekniset tiedot (Korjaus: OnePlus 8 Pron pääkamerassa 1/1.4″ sensorikoko)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus