OnePlusYleinen

Näin OnePlus 8 ja OnePlus 7T eroavat toisistaan – erityisesti kameroissa otettu askel taaksepäin

OnePlus 7T ja OnePlus 8

Uusi OnePlus 8 on nimellisesti seuraaja viime vuoden syksyllä julkaistulle OnePlus 7T -puhelimelle, joten sen voisi olettaa olevan jokaisella osa-alueella hieman edeltäjäänsä parempi. Valitettavasti OnePlus on joutunut karsimaan tietyillä aluilla tuodakseen uusia ominaisuuksia pitäen samalla hinnoittelun kurissa. Vaikka OnePlus on ottanut hieman askelia taaksepäin, niin OnePlus 8 on silti täysiverinen huippupuhelin hieman edullisemmassa hintapisteessä.

Ulkoisesti OnePlus 8- ja OnePlus 7T -mallien välillä on selviä eroavaisuuksia, sillä esimerkiksi takaosassa OnePlus on luopunut pyöreästä kamera-alueesta ja korvannut sen pystysuuntaisella toteutuksella. Kameroita on kuitenkin edelleen kolme, joiden ohesta löytyy salamavalo. Takaosassa yksi erottuvuus on myös uusittu OnePlus-logo tekstineen. Etuosassa OnePlus 8 -mallissa on siirrytty kaartuvaan näyttöön sekä nyt on luovuttu myös pisaramaisesta etukameraratkaisusta ja siirretty se näytön vasempaan yläkulmaan. OnePlus 8 on myös mitoiltansa hieman kompaktimpi sekä 10 grammaa kevyempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytön tekniikassa ei ole suuria muutoksia, sillä molemmissa puhelimissa sen suuruus on 6,55 tuumaa ja tarkkuus on Full HD+ -tasolla. Lisäksi OnePlus 8- ja OnePlus 7T -malleissa on 90 hertsin virkistystaajuus sekä tuki HDR10+ -toistolle. Kuvasuhteeseen on tullut pieni muutos, sillä OnePlus 8 -puhelimessa on 20:9-kuvasuhde, kun OnePlus 7T -mallissa on 19,5:9-kuvasuhde.

Järjestelmäpiirin osalta OnePlus 8:ssa on luonnollisesti uudempi Snapdragon 865, kun OnePlus 7T:ssä on viime vuoden Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri. Lisäksi nyt OnePlus 8:ssa on myös tuki 5G-yhteyksille, kun vielä viime vuonna OnePlus 7T:stä ei tukea löytynyt. RAM-muistia molemmissa laitteissa on vähintään 8 gigatavua, mutta OnePlus 8:sta on olemassa myös 12 gigatavun versio. Tallennustilan määrään ei ole myöskään tullut muutoksia, sillä molemmista on tarjolla 128 ja 256 gigatavun variantit.

Merkittävimmät muutokset löytyvät takaosan kameroista, sillä OnePlus 8 -puhelimessa on otettu suuri harppaus taaksepäin verrattuna edeltäjäänsä. OnePlus 8 -mallissa on siis 48 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. OnePlus 7T -puhelimessa on 48 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 12 megapikselin telekamera. Tällä kertaa OnePlus 8 -puhelimessa oikeasti hyödyllinen telekamera on korvattu 2 megapikselin makrokameralla, joka on todennäköisesti jouduttu tekemään täysin säästösyistä. 5G-tuki maksaa edelleen varsin paljon, minkä vuoksi telekamerasta on jouduttu vaihtamaan edullisempaan ratkaisuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parannuksia OnePlus on tehnyt akun suuruuteen, sillä OnePlus 8 kätkee sisuksiinsa 4300 milliampeeritunnin akun, kun vielä OnePlus 7T -puhelimessa oli 3800 milliampeeritunnin akku. Molemmissa puhelimissa on kuitenkin tuki Warp Charge 30T -pikalataukselle, eikä kummastakaan löydy langatonta latausta.

Eroa on tullut myös hinnoitteluun, sillä nyt OnePlus 8 maksaa uutena 8 + 128 gigatavun versiona 699 euroa, kun OnePlus 7T maksoi 8 + 128 gigatavun versiona 609 euroa. OnePlus 8- ja OnePlus 7T -puhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

OnePlus 8 vs. OnePlus 7T tekniset tiedot.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus