OnePlusYleinen

Näin OnePlus 9 ja OnePlus 8T eroavat toisistaan – selvä muutos rakenteessa ja suorituskyvyssä

OnePlus 9 on seuraaja viime syksynä julkaistulle OnePlus 8T -älypuhelimelle. OnePlus 9 on muutamalla osa-alueella merkittävä päivitys edeltäjäänsä, mutta muutamissa kohdissa OnePlus on myös joutunut tinkimään. Tässä artikkelissa vertailemme hieman OnePlus 9- ja OnePlus 8T -puhelimien välisiä eroavaisuuksia ja yksityiskohtaiset tekniset tiedot ovat molemmista nähtävissä artikkelin alareunasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimien muotoilussa on nähtävissä paljon samaa vivahdetta, sillä OnePlus on rakentanut OnePlus 9:n varsin pitkälti samasta muotista kuin OnePlus 8T:n. Etuosa on molemmissa samanlainen ja takaosassa on laatikkomainen kamera-alue. Suurin muutos on tehty rakenteeseen, sillä OnePlus 9:n valmistusmateriaalit ovat muovi ja Gorilla Glass 5, kun OnePlus 8T tarjosi aikoinaan vielä laadukkaan alumiinikehyksen ja Gorilla Glass 5 -lasipinnat. Kummatkaan puhelimista ei ole myöskään IP-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

OnePlus hyödyntää molemmissa puhelimissa identtistä näyttöpaneelia, joka on 6,55 tuumaa ja perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytöissä on myös 120 hertsin virkistystaajuus ja molemmissa näyttö on kauttaaltaan tasainen. Myös akunkesto on molemmissa 4500 milliampeeritunnin varassa, mutta lataustekniikoissa on hieman eroja. OnePlus 9 tukee Warp Charge 65T -pikalatausta ja 15 watin langatonta latausta, kun taasen OnePlus 8T:ssa on Warp Charge 65 -pikalataus, mutta langaton lataus puuttuu.

Luonnollisesti uudemmassa OnePlus 9 -mallissa on myös parempi suorituskyky. OnePlus 9 tarjoaa tuoreimman Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin, kun OnePlus 8T:ssa tyydytään vielä Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriin. Molemmista on tarjolla myös 8 ja 12 gigatavun RAM-muistilliset ja 128 ja 256 gigatavun tallennustilalla varustellut versiot. Erona on kuitenkin se, että OnePlus 9 tarjoaa tuoreempaa LPDDR5-RAM-muistia, kun OnePlus 8T:ssä tyydytään LPDDR4X-versioon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerat ovat myös osa-alue, johon on OnePlus 9 -mallissa panostettu Hasselblad-yhteistyön ansiosta. Kameroita on kolme kappaletta, jotka ovat 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin mustavalkokamera. OnePlus 8 tarjoaa neloiskameran, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin mustavalkokamerasta sekä 5 megapikselin makrokamerasta. Molemmat puhelimet tarjoavat myös identtisen 16 megapikselin tasoisen selfiekameran.

Hinnoitteluun OnePlus on tehnyt tällä kertaa myös muutoksia, sillä OnePlus 9:n kohdalla hinta on hieman noussut. OnePlus 9 maksaa edullisimmillaan 699 euroa ja OnePlus 8T maksoi myyntiin tulleessaan 599 euroa. 100 euron hinnan korotuksella OnePlus 9 -puhelimen hankkimista kannattaa miettiä kaksi kertaa, sillä tietyt osa-alueet ovat ottaneet takapakkia, kun taasen tietyillä alueilla on tehty miellyttäviä muutoksia parempaan.

OnePlus 9- ja OnePlus 8T -huippupuhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

OnePlus 9 vs. OnePlus 8T

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus