OnePlusYleinen

Näin OnePlus 9 Pro ja OnePlus 8 Pro eroavat toisistaan – miellyttävä päivitys parempaan

Uusi OnePlus 9 Pro on seuraaja vuosi sitten julkaistulle OnePlus 8 Pro -puhelimelle, sillä syksyllä OnePlussalta ei nähty enää uutta pro-versiota. OnePlus 9 Prossa on otettu muutamia merkittäviä harppauksia kohti parempaa verrattuna OnePlus 8 Prohon. Tässä artikkelissa vertailemme hieman OnePlus 9 Pro- ja OnePlus 8 Pro -puhelimien välisiä eroavaisuuksia ja yksityiskohtaiset tekniset tiedot ovat molemmista nähtävissä artikkelin alareunasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on tällä kertaa uudistanut puhelimen muotoilua selvästi, sillä OnePlus 9 Prossa takaosan kamera-alue on vasemmassa yläreunassa, kun vielä OnePlus 8 Prossa kamerat olivat keskitetysti puhelimen takaosassa. Etuosassa on varsin tutunoloinen kaartuva näyttö, mutta OnePlus 9 Prossa kaartuvuutta on selvästi vähemmän. Molemmat puhelimet on valmistettu alumiinikehyksestä sekä Gorilla Glass -lasipinnoista. OnePlus 9 Pro ja OnePlus 8 Pro ovat myös molemmat IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestäviä.

Uudessa OnePlus 9 Prossa näyttöä on hieman viety vielä pidemmälle. Kyseessä on 6,7 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on LTPO-teknologia. OnePlus 8 Prossa on suurempi 6,78 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli. Molempien puhelimien näyttöjen tarkkuus yltää QHD+ -tasolle ja mukana on 120 hertsin virkistystaajuus. Näytöissä on myös vasemmassa yläkulmassa etukamerareikä ja alareunassa integroitu sormenjälkilukija. OnePlus 9 Prossa on pienempi 4500 milliampeeritunnin akku, kun OnePlus 8 Prossa oli vielä 4510 milliampeeritunnin akku. Latauksien osalta eroja löytyy enemmän. OnePlus 9 Prossa on uudet Warp Charge 65T- ja Warp Charge 50 Wireless -pikalataukset, kun vielä OnePlus 8 Prossa oli Warp Charge 30T- ja Warp Charge 30 Wireless -pikalataukset.

Luonnollisesti uudemmassa OnePlus 9 Pro -mallissa on myös parempi suorituskyky. OnePlus 9 Pro tarjoaa tuoreimman Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin, kun OnePlus 8 Prossa tyydytään Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriin. Molemmista on tarjolla myös 8 ja 12 gigatavun RAM-muistilliset ja 128 ja 256 gigatavun tallennustilalla varustellut versiot. Molemmissa on myös LPDDR5-RAM-muistia sekä UFS 3.1 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerat ovat saaneet OnePlus 9 Prossa suureen päivityksen Hasselblad-yhteistyön tuloksena. Kameroita on takaosassa neljä kappaletta, jotka ovat 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, 8 megapikselin telekamera sekä 2 megapikselin mustavalkokamera. OnePlus 8 Pro tarjoaa myös neloiskameran, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 8 megapikselin telekamerasta sekä 5 megapikselin Color Filter -kamerasta. Molemmat puhelimet tarjoavat myös identtisen 16 megapikselin tasoisen selfiekameran.

Hinnoittelu on OnePlus 9 Prossa pysynyt täysin samana kuin OnePlus 8 Prossa. OnePlus 9 Pro maksaa edullisimmillaan 899 euroa ja OnePlus 8 Pro maksoi myyntiin tulleessaan myös 899 euroa. OnePlus 9 Prossa on tehty hyviä muutoksia kohtia parempaa lippulaivapuhelinta ja onkin erittäin miellyttävää, ettei OnePlus ole nostanut hinnoittelua.

OnePlus 9 Pro- ja OnePlus 8 Pro -huippupuhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

OnePlus 9 Pro vs. OnePlus 8 Pro

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus