HonorYleinen

Näin paljon uusi Honor 90 Lite maksaa Euroopassa – myynti alkoi valituissa maissa

Honor julkisti jo kesäkuun puolivälissä uuden Honor 90 Lite -älypuhelimen, mutta vielä tuolloin tarkkoja hinta- ja saatavuustietoja ei paljastettu. Uutuuspuhelimen myynti on alkanut nyt ensimmäisissä Euroopan maissa, mutta valitettavasti ainakin vielä Suomessa joudutaan odottamaan.

Puhelimen myynti on alkanut ainakin Ranskassa, Italiassa, Espanjassa sekä Saksassa 299,90 euron hintaan. Lisäksi Briteissä hinnaksi on kerrottu 249,99 puntaa, joka on suoraan muunnettuna 292 euroa. Suomessa uutuuspuhelimen voidaan olettaa tulevan saatavilla myöhemmin, mutta hinta asettunee samaan hieman alle 300 euron kategoriaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Honor 90 Lite

Honor 90 Lite

Honor 90 Lite ei ole mikään täysin uusi puhelin, sillä se on vain minimaalisesti muokattu versio Kiinassa esitellystä Honor X50i -puhelimesta. Muutoksia nähdään kameroissa ja akun lataustehossa.

Puhelimeen on haettu tyyliä väreillä ja kameratoteutuksella, mutta teknisesti kyseessä on melko tuttu laite. Puhelin esiteltiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat hopea Titanium Silver, sininen Cyan Lake sekä musta Midnight Black. Mitoiksi on kerrottu 162,9 x 74,5 x 7,48 millimetriä ja painoksi 179 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 90 Lite tarjoaa 6,7 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa on 19.9:9-kuvasuhde,  Full HD+ -tarkkuus (2388 x 1080) sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastaa MediaTekin melko uusi Dimensity 6020 -järjestelmäpiiri, joka tarjoilee 5G-yhteydet. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 256 gigatavua.

Kameroita on takaosassa on kolme kappaletta, joista tärkein 100 megapikselin tasoinen pääkamera f/1.9-aukolla varustellulla linssillä. Toinen kameroista on 5 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2.2-aukolla sekä kolmantena on 2 megapikselin makrokamera f/2.4-aukolla. Pääkamera tukee 1080p-videokuvausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etuosassa on 16 megapikselin selfiekamera, jossa on tuki myös 1080p-videokuvaukselle. Akku on kooltaan 4500 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 22,5 watin teholla. Honor 90 Litessä on lisäksi Bluetooth 5.3 -yhteys sekä NFC-tuki. Kuulokeliittimestä on tällä kertaa karsittu. Sormenjälkilukijan Honor on asettanut puhelimen oikean kylkeen virtapainikkeen yhteyteen.

Käyttöjärjestelmänä on Googlen tuorein Android 13, jonka päällä hyrrää MagicOS 7.1 -käyttöliittymä. Honor ei ole toistaiseksi kertonut puhelimen päivityslupauksesta.

Lähde: Honor

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor