SamsungYleinen

Näin Samsung Galaxy S21 ja Galaxy S20 eroavat toisistaan

Galaxy S20 oli Samsungin viime vuoden Galaxy S -malliston perusmalli, ja tänään on julkaistu seuraaja, joka on Galaxy S21. Tällä kertaa Samsung on tietyillä osa-alueilla joutunut karsimaan ominaisuuksista, mutta kyseessä on edelleen erinomainen huippuluokan älypuhelin.

Ulkoisesti muutoksia on tehty, sillä Samsung on toteuttanut kamera-alueen osaksi laitteen alumiinikehystä, eikä se ole enää Galaxy S20 -puhelimen tapaisesti erillinen laatikkonsa takaosassa. Galaxy S21 -puhelimessa Samsung on tehnyt materiaalivalintoihin selviä muutoksia, sillä puhelin koostuu alumiinikehyksen ohella muovisesta takapinnasta. Vielä Galaxy S20 -puhelimessa nähtiin lasinen takapinta. Molemmat puhelimet ovat kuitenkin huippupuhelimille tyypilliseen tapaan IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestäviä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttöön Samsung ei ole suuremmin koskenut, sillä molemmat tarjoavat 6,2 tuuman suuruisen näyttöpaneelin. Silminnähtävä eroavaisuus on se, että vielä Galaxy S20 -puhelimessa oli reunoilta kaartuva näyttö, mutta nyt Galaxy S21 -mallissa joudutaan tyytymään tasaiseen näyttöön. Myös tarkkuudessa on tällä kertaa otettu askel taaksepäin, koska Galaxy S21 -puhelimessa on Full HD+ -tarkkuus, kun vielä viime vuonna nähtiin QHD+ -tarkkuus. Molempien puhelimien näytöissä on kuitenkin tuki 120 hertsin virkistystaajuudelle.

Samsung on tuttuun tyyliin päivittänyt myös järjestelmäpiirin Galaxy S21 -puhelimessa tuoreempaan versioon. Nyt hyödynnetään Samsungin tuoreinta Exynos 2100 -järjestelmäpiiriä, kun viime vuonna käytössä oli Exynos 990 -järjestelmäpiiri. Samsungin mukaan uudessa järjestelmäpiirissä on peräti 30 prosenttia parempi suorituskyky. Myös RAM-muistiin on tehty muutoksia, sillä Galaxy S20 -puhelimen tarjoamasta 12 gigatavusta on karsittu nyt kolmasosa pois, sillä Galaxy S21 -puhelimessa RAM-muistia on vain 8 gigatavua. Sisäistä tallennustilaa molemmissa puhelimissa on 128 gigatavua ja Galaxy S21 on saatavilla myös 256 gigatavun varianttina. Valitettavasti Galaxy S21 -mallissa on jouduttu karsimaan muistikorttipaikasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerat ovat tekniikkansa osalta pysyneet lähes muuttumattomina, sillä Galaxy S21- ja Galaxy S20 -puhelimet tarjoavat 12 megapikselin pääkameran, 12 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 64 megapikselin telekameran. Myös etukamera on molemmissa puhelimissa 10 megapikselin tasoinen. Akunkesto on molemmissa laitteissa edelleen 4000 milliampeeritunnin varassa ja latausratkaisut ovat pysyneet samana. Samsung luottaa siis 25 watin pikalataukseen sekä 15 watin langattomaan lataukseen.

Samsung on laittanut Galaxy S21 -malliin myös tuoreimman Googlen Android 11 -käyttöjärjestelmän sekä yhtiön oman One UI 3.1 -käyttöliittymän. Nämä ovat toki myös päivitettävissä Galaxy S20 -puhelimeen, mutta uudemmassa versiossa on uudempi ohjelmisto oletusarvoisesti. Lisäksi Samsung hyödyntää uutuuspuhelimessa tuoreempaa näytönalaista ultraäänisormenjälkilukijaa, joka on selvästi suurempi ja 50 prosenttia nopeampi.

Yksi merkittävä muutos on tehty jälleen hinnoitteluun, sillä Galaxy S21 on selvästi edullisempi kuin edeltäjänsä. Suomessa Galaxy S21 -puhelimen hinta on alkaen 879 euroa, kun vielä vuotta aikaisemmin Galaxy S20 maksoi 1049 euroa. Hintaeroa on siis 180 euroa, mikä näkyy toki myös hieman karsituimmissa ominaisuuksissa. Puhelimien tärkeimmät tekniset tiedot ovat tarkistettavissa alapuolella olevasta taulukoista.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung