SamsungYleinen

Näin Samsung Galaxy S21+ eroaa viime vuoden Galaxy S20+ -puhelimesta

Galaxy S20 Plus ja Galaxy S21 Plus

Samsung on tuonut markkinoille uuden Galaxy S21+ -puhelimen, joka on seuraaja viime vuoden alussa julkaistulle Galaxy S20+ -puhelimelle. Samsung on tällä kertaa panostanut vahvasti pieniin uudistuksiin, mutta toisaalta joissakin osa-alueissa on karsittu ominaisuuksia. Vaikka muutamassa kohdassa tekniikkaa on karsittu, niin samalla Samsung on pystynyt myös tiputtamaan hinnoittelua.

Ulkoisesti muutoksia on tehty, sillä Samsung on toteuttanut kamera-alueen osaksi laitteen alumiinikehystä, eikä se ole enää Galaxy S20+ -puhelimen tapaisesti erillinen laatikkonsa takaosassa. Galaxy S21+ -puhelimessa Samsung luottaa edelleen premium-materiaaleihin, sillä puhelin rakentuu alumiinikehyksestä sekä lasipinnoista. Samsung hyödyntää puhelimessa tuoreinta Gorilla Glass Victus -versiota, joka on korvannut Galaxy S20+ -mallissa nähdyn Gorilla Glass 6 -lasin. Molemmat puhelimet ovat huippupuhelimille tyypilliseen tapaan IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestäviä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttöön on tehty muutama muutos, vaikka mitään radikaalia ei ole havaittavissa. Galaxy S21+ tarjoilee suuren 6,7 tuuman näyttöpaneelin, joka on kooltaan täysin samanlainen kuin edeltäjässään. Molemmissa näyttö perustuu Dynamic AMOLED 2X -tekniikkaan, mutta tarkkuuteen on tehty pieni muutos. Galaxy S21+ tarjoaa enää Full HD+ -tarkkuuden, kun vielä Galaxy S20+ -mallissa nähtiin QWHD+ -tarkkuus. Mukana on myös tuki 120 hertsin virkistystaajuudelle, joka löytyi edeltäjämallistakin.

Samsung on tuttuun tyyliin päivittänyt myös järjestelmäpiirin Galaxy S21+:ssa tuoreempaan versioon. Nyt hyödynnetään Samsungin tuoreinta Exynos 2100 -järjestelmäpiiriä, kun viime vuonna käytössä oli Exynos 990 -järjestelmäpiiri. Samsungin mukaan uudessa järjestelmäpiirissä on peräti 30 prosenttia parempi suorituskyky. RAM-muistiin on tehty muutoksia, sillä Galaxy S20+ -puhelimen tarjoamasta 12 gigatavusta on karsittu nyt kolmasosa pois, sillä Galaxy S21+ -puhelimessa RAM-muistia on vain 8 gigatavua. Sisäistä tallennustilaa molemmissa puhelimissa on 128 gigatavua, mutta valitettavasti Galaxy S21+ -mallissa on jouduttu karsimaan myöskin muistikorttipaikasta.

Galaxy S20 Plus ja Galaxy S21 Plus

Kamerat ovat tekniikkansa osalta pysyneet lähes muuttumattomina, sillä Galaxy S21+- ja Galaxy S20+ -puhelimet tarjoavat 12 megapikselin pääkameran, 12 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 64 megapikselin telekameran. Ainoa suurempi ero on se, että Galaxy S21+ ei enää tarjoa edeltäjässä nähtyä DepthVision-kamerasensoria. Etukamera on molemmissa puhelimissa 10 megapikselin tasoinen.

Samsung on nyt uudemmassa versiossa suurentanut hieman akkua, sillä Galaxy S21+ pitää sisällänsä suuren 4800 milliampeeritunnin akun, kun vielä Galaxy S20+ -mallissa saatiin tyytyä 4500 milliampeeritunnin akkuun. Akkujen latausratkaisut ovat pysyneet täysin samana. Samsung luottaa siis 25 watin pikalataukseen sekä 15 watin langattomaan lataukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on laittanut Galaxy S21+ -puhelimeen tuoreimman Googlen Android 11 -käyttöjärjestelmän sekä yhtiön oman One UI 3.1 -käyttöliittymän. Nämä ovat toki myös päivitettävissä Galaxy S20+ -puhelimeen, mutta uudemmassa versiossa on uudempi ohjelmisto oletusarvoisesti. Lisäksi Samsung hyödyntää uutuuspuhelimessa tuoreempaa näytönalaista ultraäänisormenjälkilukijaa, joka on selvästi suurempi ja 50 prosenttia nopeampi.

Yksi merkittävä muutos on tehty jälleen hinnoitteluun, sillä Galaxy S21+ on selvästi edullisempi kuin edeltäjänsä. Suomessa Galaxy S21 -puhelimen hinta on 1079 euroa, kun vielä vuotta aikaisemmin Galaxy S20 maksoi 1149 euroa. Hintaeroa on siis 80 euroa, mikä näkyy toki myös hieman karsituimmissa ominaisuuksissa, kuten näytön tarkkuudessa. Puhelimien tärkeimmät tekniset tiedot ovat tarkistettavissa alapuolella olevasta taulukosta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung